av Aslân Farshchian | desember 21, 2010  

Til Spania som kjernekar?

Mens Anthony Annan i Norge er kjent for rompegrafsing og biting, omtaler Sevilla-fans ham som “Flanders” – den religiøse og stødige familiefaren fra TV-serien “Simpsons”.

Klar eller ikke klar? Rapportene spriker. Mens både engelsk og spansk Wikipedia omtaler Annan som Sevilla-spiller (den spanske varianten har til og med med summen – om lag 20 millioner kroner), sier kilder VG har snakket med at ingenting er klart. Det samme hevder agent Lars Petter Fosdahl ovenfor Adresseavisen.

sy302a1e

Samtidig diskuteres den potensielle overgangen heftig, både på Twitter og nettforum. Den annerkjente fotballjournalisten Julio “Maldini” Maldonando i sportsavisen AS skriver: Jeg liker helt klart Annan, og for meg er han en spiller som Sevilla trenger. Rolig med ballen og hardtarbeidende. Det vil være en god overgang, tror jeg.

På forumet “Foro oficial SFC” diskutere Sevilla-fansen overgangen og noen henger seg opp i en artikkel hvor Annan omtales som dypt religiøs, gift og med to barn og som en som ikke liker å gå på byen. Om “Flanders” blir sittende som kallenavn dersom overgangen går (har gått?) i orden, er usikkert, men etter det som skjedde under lagets bortekamp mot Barcelona 31.oktober, er denne typen spillere sterkt ønsket.

Spillerne Didier Zokora og Romaric skal nemlig ha sneket seg ut av hotellet kvelden før kampen på Camp Nou, uten å vite at de ble filmet av et overvåkningskamera. Da nyheten sprakk i begynnelsen av desember, skal de begge ha blitt bøtelagt av klubben. Romaric, på sin side, gikk ut i forrige uke og benektet både hendelsen og at de skal ha fått bot.

Men fansen er langt fra fornøyde og høsten har vært tøff for laget fra Sør-Spania. Sevilla tapte kampen mot Barcelona 5-0, og til tross for at laget vant de to påfølgende seriekampene, har de hatt en voldsom formsvikt inn mot jul. De siste fem seriekampene har endt med tap og laget har stupt på tabellen (les Sid Lowes gode analyse av situasjonen i klubben).

Ifølge VGs kilder ønsker Sevilla-trener Gregorio Manzano seg ideellt en annen spiller en Annan, men prisen taler i ghaneserens favør. Real Madrids Fernando Gago er blitt nevnt, men han tjener meget godt i den spansk hovedstaden og Sevilla har mindre penger enn de hadde regnet med fordi Champions League-kvaliken endte med sammenlagttap mot Braga og klubben gikk glipp av veldig mange millioner. Sevilla som klubb skal også ha også fulgt Annan over tid og føler seg sikre på hans kvaliteter.

PS: Også La Liga-konkurrent Hercules og franske Marseille er blitt nevnt blant aktuelle klubber for Annan.

Følg meg på Twitter

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Anthony Annan havner nok i en klubb på dette nivået, og Sevilla høres ut som et greit alternativ for Rosenborg-stjernen. Jeg blir imidlertid ikke overrasket om vi ser han spille for en av de aller største klubbene i Europa etter å ha brukt godt spill i evt. Sevilla som springbrett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Annan til Liverpool sier jeg bare. Skjønner virkelig ikke hvorfor Hodgson ikke hentet Annan allerede i sommer, men i stedet hentet han en ræva spiller som Poulsen for alt for mye penger. Annan er både et billigere og bedre alternativ.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hey, Farschian! Vet du ikke at det er asiamesterskap? Skal du ikke heie på moder/faderlandet?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00