av Aslân Farshchian | november 30, 2010  

En opplevelse for livet

Klokka er 0230. Hodet spinner fortsatt etter en helt makeløs fotballforestilling og jeg er sikkert preget til det historieløse, men jeg kan knapt huske å ha sett en større utklassing innen idrett. Og jeg var der.

Barcelona var verdens beste lag før denne sesongen. Real Madrid valgte å gjøre det de kunne for å endre på det. De hentet den beste treneren, to av de beste unge VM-spillerne, den kanskje aller beste tilgjengelige midtstopperen og en Angel di Maria som har storspilt etter at han kom til Spania. Fra før hadde de verdens nest beste spiller. Nå skulle hegemoniet tas tilbake.

Og hva skjer når de to møtes?

Vi får se en overkjøring som jeg tror jeg knapt har sett maken til mellom rivaler av dette kaliberet på dette nivået – uansett idrett. To lag med så mye talent i verdens største idrett – også blir det 5-0. Gud bedre.

IMAG0081

Her i Spania har forhåndsomtalen av denne kampen grenset til galskap. Nei, den har bikket over grensen. Marca, Spanias største sportsavis, dro til med 54 – FEMTIFIRE – sider forhåndsomtale i går.

Jeg har bodd her nede i Barcelona nå i to uker, og leste min første spanske avis den første tirsdagen. Da hadde Marca 15 sider om El Clasico. Jeg kan bare anslå at de har brukt 3-400 sider totalt på å skrive om denne kampen. Det ville ingen ende ta.

Publikum rundt meg på Camp Nou visste knapt hva de skulle tro. 1-0 etter ti minutter, 2-0 etter 18. Da skrotet jeg mitt forhåndstips; 2-1 til Barcelona.

Før timen var spilt var kampen punktert etter to klassemål av David Villa.

Fullstendig galskap, og samtlige 98.000 på tribunen gikk bananas. De ropte på Mourinho, ba ham reise seg fra benken, men portugiseren ville ikke. Orket ikke, gadd ikke, hvem vet. Jeg tror han skjønte ganske tidlig at det ikke var noen vits. Det Barcelona leverte i går, var idrett fra det aller ypperste nivået. Vi snakker kanskje om tidenes aller beste fotballag – med tidenes aller beste fotballspiller.

Lionel Messi kommer til å slå alle rekorder. Han har tatt en del av dem allerede og er bare 23 år. Fremspillene til David Villas to mål i går, var det klasse over. Til slutt ble Real-backen Sergio Ramos så irritert, eventuelt maktesløs, at han sparket Messi rett ned. Slik fikk El Clásico en litt trist slutt, med rødt kort og knuffing mellom spillerne.

Men det går an å forstå Real Madrid-spillerne. José Mourinho har hamret inn vinnermentalitet i dette laget siden han kom i sommer og de sto uten tap før gårsdagens kamp.

IMAG0069

På tribuen satt jeg og prøvde å formulere for meg selv hva jeg hadde sett. Noe av det gikk ut på Twitter, noe av det står i dagens VG. Og noe av det visste jeg ikke helt hvordan jeg skulle sette ord på.

Men det aller viktigste er det jeg vil si til han jeg betalte 2500 kroner til for å få hans billett til kampen:
Tusen, tusen, tusen takk.
Jeg tror jeg kom best ut av det.

Følg meg på Twitter.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det var den beste kampen som jeg har sett. Ingen fotball lag har spilt noen gang som Barca spilte i går. Fotball skal være sånn. Madrid med sine milliard kron Ronaldo & Co ble ydmyket på det sterkeste.
Takk for din herlig kommentar.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig med deg og det må ha vært flott på Camp Nou. Aldri før har ett lag utklasset ett annet på dette nivå. Barca var fantastiske og de spiller en fotball ALLE ønsker å se.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

lyser jo barca fan av deg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Vi snakker kanskje om tidenes aller beste fotballag(…)
LER AV DEG!! Tidenes beste lag er RM med sine (!)9(!) CL seiere. Barca sitter med sine stusslige 3 i forhold. GET CLUE

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lucas: Skjønner at du kan få det inntrykket, men nei. Jeg synes bare det var utrolig morsomt å være på en kamp som jeg tror vi vil snakke om i lang, lang tid.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Erik: Snakker om mannskapet på banen nå, de som spiller i dag. Ikke om tidenes mestvinnende klubb.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

…minner om at Real har banket Barca 11 – 1 i seriekamp før.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig at det er den aller beste prestasjonen som jeg har sett av et klubblag! Men at Messi er tidenes beste er jeg ikke enig i. Han viste i VM at han fortsatt har langt igjen til Maradona, langt er muligens å ta i, men han klarer ikke på egenhånd det umulige. Ikke enda i hvertfall. Best i verden nå? Helt klart! Men, ikke bedre enn Diego!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei.

Veldig fin blogg og det var bra at du hadde det kjekt.:-) Men når det kjem til kampen sånn som eg såg den ifrå stova so vart det skora i allefall 3 mål som utan tvil var som følge av store, store forsvarstabbar som ikkje høyre heime på dette nivået. Det skal ikkje være mulig å berre sentre ei lita stikkpassning i bakrom so er en på blank kasse, dette skjedde gang på gang i gjennom heile kampen og det er berre tilfeldighete som gjorde at Barca ikkje vant med meir… Eg personlig kjenne ikkje igjen kampen når eg høre folk seie at det var tidenes fotballkamp osv.

Inntrykket eg har av kampen er at Barcelona spelte en bra kamp mot eit Real Madrid so ikkje hang saman på ein flekk verken defensivt eller offansivt. Det virka nesten som nokon av spelarane ikkje takla å spele på Camp Nou…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med Zidanes RM i 2002? Mener å huske de rundspilte lag etter alle kunstens regler også! Lett å kåre “tidenes beste” dagen derpå dessverre!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Erik, Historieløshetens konge…

Ja, det stemmer at RM har 9 CL seire. 5 av disse kom i årene 55-60 og et i sesongen 65-66. Hva var spesielt med denne perioden???General og hoveddiktator styrte Spania med jernhånd og hadde RM som sitt ansikt utad mot Europa og verden. Denne perioden gjorde det umulig for Barca og konkurrere på like vilkår. Korrupsjon, dommerbestikkelser og til og med nekting av Barca og kjøpe gode spillere i denne perioden. Puskas(Ungarns stjernespiller på 50 tallet) skulle egentlig til Barca, men Franco ville det annerledes. Gode Argentinske spillere fikk samme “skjebne”. Du har ikke skjønt mye om du ikke vet hvorfor det er slik “hat” mellom disse klubbene. RM representerer for mange katalanere diktaturstyret og undertrykkelsen under Franco og Barca representerer kampen om katalaneres frihet. Spanias dårlige EM og VM innsats gjennom historien inntil de senere år gjenspeiler nettopp dette. Vanskelig å få spillere på RM og Barca til å samarbeide som nasjon. Hvorfor ble det kastet et grisehode på Nou Camp ett år(2001-2001)? Det var for å vise markere Figos forrederi da han gikk fra Barca til RM.
Ser man på CL resultater de siste årene så kan man vel si at Barca er et strå vassere. RM fikk sin siste seier i CL 01-02, men har blitt utslått rimelig tidlig i sluttspillet. Barca har vunnet 2 ganger 05-06 og 08-09, men vært i semifinale også de siste år.
Så Erik…JEG LER AV DEG. GET A CLUE

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du også Aslan, du slipper ikke unna. Vært fan av Vg-bloggerene siden oppstarten + Sjekk den nye bloggen min :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00