av Aslân Farshchian | juli 9, 2010  

Større blir det ikke

Flere timer direktesendt TV, på en stor kanal, bare for å annonsere et klubbskifte. LeBron James’ overgang fra Cleveland til Miami overskygger Beckham og Ronaldos overganger til Real Madrid og alt annet jeg har sett.

Tar meg den frihet å skrive om basket i fotballbloggen. I natt satt jeg nemlig oppe og fulgte ESPNs eksklusive intervju med megastjernen LeBron James, hvor han annonserte sitt klubbvalg for kommende sesong, og ble intervjuet om prosessen, forventninger og følelser. I lang, lang, lang tid er det blitt diskutert hvor 25-åringen skulle spille sine neste basketsesonger. Mange i hjemstatet Ohio håpet han skulle bli i Cleveland, president Obama har flere ganger krysset fingrene offentlig for Chicago Bulls, pop- og filmstjerner har drevet lobbyvirksomhet for New York Knicks og så endte det til slutt med Miami Heat.

I Heat vil han danne en supertrio med Dwayne Wayde Chris Bosh. Får å få plass til tre så profilerte spillere, har laget tynt lønnsbudsjettet. Den store spenningen nå knyttes til hvor godt laget ellers blir, da det amerikanske lønnstaksystemet blant annet skal sørge for at ikke for mange storstjerner samles på ett sted. Boston Celtics har prøvd noe av det samme, og lyktes nesten. Los Angeles Lakers ble for sterke i årets finaleserie.

Men det sportslige skyves nesten litt til side her. Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg har besøk av søskenbarnet mitt fra nettopp Cleveland akkurat denne helgen. Han var selvfølgelig langt nede etter valget, selv om sjokket nok ikke var så stort etter at forhåndssnakket gikk i retning av Miami. Men dette er tungt for Cavalliers-fans. Som han sa: “Dette vil ødelegge hele økonomien til Cleveland”. Jeg trodde han mente til klubben. Han mente byen. “Han var vår klart største attraksjon”.

Til tross for at han bare er 25 år, har LeBron James vært et kjent navn i amerikansk idrett i 10 år. Da han spilte for laget til sin videregående skole i Ohio, var blant annet superstjernen Shaquille O’Neal innom for å se på og noen av kampene ble faktisk vist på nasjonal TV som pay-per-view! I tillegg signerte han en skoavtale med NIKE verdt over 500 millioner kroner – før han spilte i NBA.

Kanskje er han klodens råeste atlet, i konkurranse med Usain Bolt. Alt ved LeBron er ekstremt. Men han vet han må vinne noe for å regnes som en av de største. Han tok hjemstatens lag til nye høyder, men nådde aldri helt til topps. Nå ser han sjansene for å vinne NBA-titler som større i Miami og presset blir selvsagt helt enormt.

Synes du han gjorde rett i å velge Heat? Og vil de klare å få et slagkraftig lag rundt sine tre stjerner?

Følg meg på Twitter.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

“boston lyktes nesten”

tja, de hentet vel garnett & allen (som formet “the big three” sammen med pierce) rett før 2008-sesongen – der de vant championship det påfølgende året over lakers ..og det er vel den samme modellen heat nå adapterer

ellers er det bra at nba får spalteplass i norske medier! selv om jeg synes at de også kunne trukket frem at en av årsakene til denne såkalt “narcissistiske” timelange pressekonferansen ble til, er på grunn av at lebron ville bruke sin popularitet til å selge reklameplass til bl.a. vitamin water (coca cola comp.) for å bidra med penger til boys & girls-club of america (som vel fikk raised i underkant av 3 mill. $ for dette)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

LeBron er ei hore. Enkelt og greit.

Å ha en 60 minutt lang sekvens på TV for å annonsere at du forlater klubben og fansa som har støtta deg siden du var 13 år er helt hinnsides. Ingen atlet er mer hatet i USA enn James akkurat nå. Ingen er i nærheten. Alt dette viser er at LBJ rett og slett ikke er god nok til å ta et lag til et trofe uten hjelp fra to andre superstjerner, hvis du kan kalle Bosh det da.

Cavs har hatt NBAs first seed i Playoffs to sesonger på rad, James har vert sesongens MVP begge de siste sesongene. Og så drar han til Miami for å vinne? Og det som Wades sidekick? Utrolig. (Og ja, Miami er Wades lag. Han har vunnet NBA uten LeBron og Bosh. Det er hans by.) Jeg har aldri vert Cavs fan men nå forstår jeg godt hvordan de har det.

Jeg håper LJB aldri vinner NBA. Jeg er ikke redd for at det skjer neste år, og året etter blir det nok en Lock-out, men i 2013 sesongen kan ting skje. Spesiellt hvis den nye CBA åpner for nye muligheter på free-agents. Får bare håpe at Orlando har fått seg en ny stjerne til da slik at Heat ikke når finalen. Og hvis de gjør det, så setter jeg min lit til at Kobe har litt igjen i tanken, eller at Durant er klar til å ta over for KB24. Men aller helst ville jeg sett Cleveland vinne!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

knisfnis — jeg bare må svare på det du skriver. Hvis du tror at LBJ hadde denne 60 min special for å dra inn penger til Boys and Girls Club of America, så er du ufattelig naiv. LeBron gjorde dette kun og total for seg selv. Gutten tjener $40m i året. Hvis han er så sinnsykt glad i Boys and Girls Club så kan han vel bare gi dem pengene. Hvis han ikke hadde gitt pengene til vedledighet så hadde dette blitt en katastrofe og det vet han. Den eneste måten han kunne dra denne selvpromoteringen til slike høyder og gjøre det spiselig for det amerikanske folk var å gi penger til vedledighet. Enkelt og greit.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Boston klarte det fordi de hadde et komplett lag ikke bare fordi de hentet to stjerner. Ray allen øddelegger ikke for andre på laget og er stort sett skytter, garnett er mest under kurven tar ned returer eller strekker ut motstanderens big så han kan skyte eller åpne opp for andre og pierce er bare pierce. Den store forskjellen var den gangen RONDO og davis+perkins under kurven til å dytte unna andre store.

Men hva av det har miami? Bosh er ingen dominant spiller under kurven, god men ingen superstjerne. Wade og James er stort sett de som skal avslutte og det kan bli litt tøft. Men så har de ingen som kan ta opp ballen, PG, wade kan men det blir slitsomt hele sesongen og få sesonger har wade vært skadefri. når det er sagt så skal ikke det mer en liten ankel twist før hele den trioen detter i dass.

De har heller ingen rene skyttere, slik orlando har, boston i ray allen, lakers i fisher+kobe… Og så kan ikke miami hente mer en en gjeng med eldre veteraner som ønsker å være med på morroa. så får vi se, et lag er et lag, bestående av 5 spillere + en solid benk. så vidt jeg vet har miami 3 spillere…

Måten lebron gjorde det på, over tv, synes jeg ikke noe særlig om. Snakk om å vise svært lite respekt mot hjemmestedet. anyway, er han desverre ingen king no more, Kongen er rett og slett blitt til droning. For i miami er det wade som er kongen. enkelt og greit. Det handlet heller ikke mye om penger da mange mener det, husk han hadde fått ca 30mil dollar mer med å bli i cavs og så hadde han tjent enormt mye mer i NY.

Etter min mening burde han gått til Chicago, der hadde han fortsatt vært kongen og eneste superstjernen med et svært bra støtte i Rose, Boozer, Noah, Deng og meget bra benk.

De skal uansett få det tøft! Ville ikke helt avskrevet boston, chicago, bucks og magic. West trenger jeg ikke å nevne da det har vært wild west i god stund nå, der trenger du 50 W bare for å nå Playoffs…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Raise your hands up.

Hes in miami beetch!

Bra at nba og basket generelt får ihvertfall litt dekning i norske medier. Jeg tror at Heat kommer til å gjøre det bra iår i og med at boston mister både KG og at Pierce kanskje gir seg. Orlando v Heat, Lakers v Nuggets conference finals 2011.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror ikke dette kommer til å fungere.
Grunnen til at det fungerer i Bosten Celtics er fordi den ene er en 3 poeng skytter=Ray Allen mens Paul Pierce forsovet også er en meget god 3 poeng skytter . Mens på Miami Heat nå vil det bli 3 superstjerner som ingen av de er på lagt nær så gode på 3 poeng skudd som Allen og Pierce.
Alle Poengene til Miami Heat vil nesten bare bli 2 poengere og man vinner aldri kamper på slikt.
Jeg kan ikke se for meg dette fungere, Lebron skulle valgt Chicago Bulls eller blitt i Cleveland…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00