av Aslân Farshchian | mai 22, 2010  

Laget Gud glemte

Er det noen trener i verden som ikke vil ha Diego Milito på laget sitt akkurat nå? Maradona er i beste fall i tenkeboksen.

2010-05-22t202433z-0-545

Da Diego Maradona tok ut sin VM-tropp på 23 spillere forrige uke, vraket han to av kveldens mestere – Esteban Cambiasso og Javier Zanetti, mens midtstopper Walter Samuel heldigvis var selvskreven. Milito fikk en av plassen med et nødskrik – lenge ble det spekulert i om Ezequiel Lavezzi ville få den siste plassen etter åtte mål på 30 kamper for Napoli. For ordens skyld satte Milito inn 22 mål på 35. I Champions League endte det med seks på 11.

At Milito til slutt kom med i troppen, betyr imidlertid ikke at han får spille.  For Diego «Gud» Maradona har både et fantasisk offensivt utvalg, og en merkelig forkjærlighet for en 36-åring fra den hjemlige ligaen.

Lionel Messi starter uansett. Trolig gjør Carlos Tevez det samme. Dersom Argentina spiller med nok en spiss, virker det som Real Madrids franskfødte Gonzalo Higuain er nestemann i køen. Vidunderbarnet Sergio Aguero viste frem noe av det han kan for Atletico Madrid mot Fulham i Europa League-finalen og så har vi den omtalte 36-åringen.

Hvordan Maradona klarte å finne plass til Martin Palermo i en tropp som inneholder fem så gode angrepsspillere, men mangler nevnte Cambiasso og Zanetti, er det trolig bare han selv som vet. Det føyer seg inn i rekken av merkelige avgjørelser og uttalelser, blant annet at han vurderer å spille med fire midtstoppere i VM, men at Palermo kom med i en så stjernespekket angrepstropp, betyr at Maradona trolig har planer om at han skal spille. Å ta med en 36-åring som læregutt er vanskelig å forsvare.

Kanskje er Maradona et geni, kanskje er han bare besatt av å gjøre ting på sin helt egne måte eller kanskje vet han ikke hva han driver med. Uansett er det stor fare for at Diego Milito bare blir sjettevalg og bare en maskott i Sør-Afrika.

Det er synd for alle fotballfans. Ikke minst de argentinske.

Les også: Jamels fotballblogg – Velkommen til Sør-Afrika, Diego.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Enig i at det er ren idioti at Maradona ikke har med Zanetti og Cambiasso! Tror det har med at Maradona er så usikker på seg selv at han velger å ikke ta med litt eldre og svært respekterte og rutinerte spillere som kan utfordre Maradonas posisjon som lagleder.

Men når du sier:

“Lionel Messi starter uansett. Trolig gjør Carlos Tevez det samme. Dersom Argentina spiller med nok en spiss, virker det som Real Madrids franskfødte Gonzalo Higuain er nestemann i køen. Vidunderbarnet Sergio Aguero viste frem noe av det han kan for Atletico Madrid mot Fulham i Europa League-finalen og så har vi den omtalte 36-åringen.”

så lurer jeg litt på hvor du har det ifra???

Ja selvfølgelig kommer Messi å spille, men Higuain er vel favoritten til å bli hans makker. Og etter han kommer Milito og Aguero og spørs om ikke Milito tar plassen allikevel nå. Tevez? Han er lengre ifra plass i startelveren enn alle disse fire, tro meg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Aslan,
Du skriver at Milito kanskje må se noen VM-kamper fra tribunen. Da kan jeg informere deg om at i VM-sluttspill sitter alle de 12 spillerne som ikke starter kampen på innbytterbenken! På tribunen havner nok kun skadde og suspenderte spillere vil jeg tro.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Godt poeng, Bjørn! Han får sitte med gutta der nede og se på.

Aggurat: Det er selvsagt bare spekulasjoner, spekulasjoner som har gått flere steder om hvordan Maradona kommer til å spille. Jeg tror ikke Milito får særlig mye spilletid, i alle fall ikke før et par av de andre viser formsvikt. Selv ville jeg valgt Milito, Messi og Tevez.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor Maradona ikke tar med Cambiasso og Zanetti er det bare han som har svaret på. Det faktum at Cambiasso ikke har spilt under Maradona indikerer vel at det er en konflikt mellom de som er årsaken, ikke at Cambiasso ikke er god nok til å være blant de mangfoldige Maradona har benyttet (alle ser jo at Cambiasso bør være selvskreven i elleveren til Argentina).

Det jeg ikke skjønner helt Aslan, er hvordan du kan utlede at Palermo står foran Milito i “køen”. Betyr det at han er med at han skal spille uansett, eller betyr det at Maradona vil ha med en utpreget target-spiss som han kan slenge innpå når eksempelvis en kamp mot England har låst seg og han trenger noen som kan gi Terry og Ferdinand nye å bryne seg på i luftrommet?

I et sluttspill er det feil å snakke om enten læregutt eller fast i startoppstillingen. Det som plukkes ut er det som gjør troppen komplett, og som kan bikke kamper i den riktige retningen. Maradonas tropp er selvsagt ikke komplett (den er i beste fall ubalansert, noe startoppstillinger og formasjon også kommer til å være), men det han nok har tenkt er at Palermo er lufskyts som kan komme inn og være med å etablere trykk i motstanders boks hvis spiller låser seg.

Jeg tror det er klart at Milito er fortrukket foran Palermo med det spillet Argentina ønsker å spille, og ser for meg at det fort kan bli Milito, Messi og Tevez på topp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ta Milito istede for Carlos “Sellout” Tevez

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Argentina blir fantastisk spennende å følge med i dette VM. Det kan bli alt fra fullstendig fiasko pga feilvurderinger fra Maradona der midtbanen blir altfor svak til å få frem det beste i verdens beste angrepsrekke, til at de vinner hele VM dersom de finner sammen og vi får se ekte Messi-magi. Angrepet er helt utrolig. Og jeg sier meg enig i Messi/Higuain som bankers, nr 1 og 2 toppscorere i spania. De burde kjøre tre i angrep, og dermed bør Milito og Tevez kjempe om denne siste plassen. Tevez har gjort en kjempesesong selv om han er opp og ned, og Milito er jo fantastisk og kan avgjøre finaler som dette. I tillegg har Maradona det store luksusproblemet at han i tillegg har Aguero i ermet om det skulle skorte i angrep. Men det er helt utrolig at Cambiasso og Gago ikke ble med, midtbanen kunne med disse vært så å si like bra standard som angrepet, men nå som han i tillegg har kranglet mer Riquelme må vi vel vente å se Veron/Mascherano/Maxi eller noen av de lokale Maradona har valgt seg ut på midtbanen. Midtbanen er hvertfall Argentinas spørsmålstegn nå når Maradona har utelatt noen av de absolutte internasjonale storspillere. Det at Palermo er inne i denne stallen er også for meg ubegripelig, selv om ligaen i Argentina holder bra standard. Jeg gleder meg uansett og håper det blir enten Argentina eller Spania som drar dette i land.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror det blir Aguero-Tevez-Messi på topp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har fulgt Maradonas Argentina gjennom hele VM-kvaliken, og anser Maradona for en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene.

Men hvordan det er mulig å ha tilnærmelsesvis den beste spillerstallen i verden og likevel ha store problemer med å kvalifisere seg til VM, er en gåte, og det samme gjelder Dungas Brasil.

Kanskje på tide å ansette profesjonelle managere i de to landene, og IKKE dugelige fotballspillere som er udugelige managere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvordan kan dere avskrive Higuain så lett? han har hatt 2 fantastiske sesonger for Real Mardrid, endt begge som topp scorer! han hører helt klart hjemme i start oppstillingen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

. . . men Heinze er med! Når tid overbeviste han siste fem årene. Han blir en rundingsbøye får flere hurtige høyrekantspillere i VM. Men, uansett, Argentina fremstår som en av de to-tre alvorlige kandidater til tittelen! Ville jo vært artig med England vs Argentina i en finale da! I begge landene er Falklandhendelsene fremdeles i godt minne!. – og skaper et ´godt´ bakteppe for en dimensjon av fotballen som alltid har hatt relevans (på nasjonsnivå)!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Zanetti må vel kunne ta plassen til Heinze i backrekkens venstreside. Håpløst av Diego og ikke se det! Koster det ham en finaleplass tro . . ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke vær så sikker på at Messi er så selvskreven som alle skal ha det til. Maradona har ikke noe superforhold til han, og ikke er han veldig populær i hjemlandet heller.

Veien til benken er nok ikke lang for Messi dersom han ikke presterer på topp helt fra start, og det har han jo ikke hatt tendens til å gjøre for Argentina…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

enig i nesten alt du sier , vanskelig å forstå det med Zannetti og Cambiasso,,men om Martin Palermo burde du vite statusen som fyren har i Argentina,og tro meg, velfortjent også…ingen scorer såofte å så vakre mål for Boca som Palermo, han startet i flere av kvalifiseringskampene og,,,

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

synes d er faktisk rart at palermo ikke har blitt tatt ut før han har jo tross alt scoret jevnt og trutt i mange år selv om han ikke spiller i europa. og hatomte sier han er god i lufta

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig med mye av hva dere skriver men forstår ikke helt hvorfor dere har så mye i mot Palermo. Han har andre kvaliteter enn de andre angrepspillerne. Hans luftstyrke kan komme godt med om Argentina presser en defensiv motstander ( ikke så usannsynlig ). Fint å ha flere strenger å spille på..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor klage så mye på Martin Palermo?

Det virker som det eneste norsk presse ønsker å vite om han, er de 3 straffene han bommet på i en og samme kamp.

Og dere tror bare Europeiske ligaer er verdt noe. Han var en tur i Spania, men fikk det ikke helt til der. Ikke alle greier seg i utlandet, det burte virkelig vi her i Norge vite. Hvor spillere som sitter på benken i England fikk spille foran hjemmelige spillere som spilte bra og fast på lagene sine. (Dette begynner å bli noen år siden nå heldigvis).

Det har jo også vært en tradisjon at Norske landslags trenere har vært trangsynte, og ikke sett prestasjonene til norske spisser som har vært i mindre ligaer enn England.

Grunnen til at Maradona velger å ta med Martin Palermo er nok meget enkel. Han lager mål. Og han gjør det ofte. Etter hjemkomsten til Boca Juniors, så har han skåret 131 mål på 242 serie kamper.

Det er en god statestikk. Bedre enn mange av de andre som nevnes. Bør Milito spille, selvfølgelig. Men ikke alle de beste spillerene passer inn i alle treneres systemer.

Selv den tidligere landslagssjefen i Argentina, Daniel Passarella ville ikke ha med han jeg vil kalle tidenes beste spiss, Gabriel Batistuta. Hverken når han trente Boca Juniors eller landslaget. Batigol kom med i under ham i landslaget fordi folket krevde det.

Er Maradona en bra landslags trenger? Nei det er han ikke, men la oss håpe han gjør det beste han kan, og får Argentina så langt som mulig. Det beste hadde vært å slått ut England i en sluttspill kamp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hehe, plutselig er alle eksperter på Serie A, og alle vil ha en bit av kaken. Jaja, er vel tilbake til England igjen så kjapt VM er over.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Maradona sine valg er ganske utrulige, ja. Men generelt i år så velger dei fleste trenarane å la dei største stjernene/personlighetane vere igjen når laget reiser til VM. Veldig synd at det e blitt sånn i 2010. Trenarane fokuserar på kollektivet og vil absolutt ikkje ha sterke personligheta i troppen som dei føler seg trua av. Sånn blir det når det er så mange unge trenarar.

Men det eg egentlig ville sei var at det du skriver om i bloggen din om Argentina/Milito er noko virkelige fotballfans veit. Vi har lest om Maradona, Palermo, Milito og korleis forholda er rundt landslaget. Bør ikkje det være eit minimumskrav for Roar Stokke og Vidar Davidsen? Eller kva med dei i studio til Viasat – bør ein ikkje forvente at desse kanskje har sett ein kamp eller to fra serie A i løpet av 09/10? Bør ein ikkje forvente at dei veit at mest sannsynlig blir Milito 6. valg på topp? Det er jobben deiras, og da syns i alle fall eg at det er pinlig det som blir prestert i kommentatorboksen og i studio.

mvh
R9

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå er vel Palermo en fullblods tanksenter, og utrolig poppulær i Argentina. Ved å hive han innpå mot slutten får laget en ny dimensjon i lufta, en som kan avgjøre, og inspirasjon i form av publikums ekstase.

Merkelig med Zanetti og Cambiasso, men er nok av gode fotballspillere i Argentina. Så vi skal ikke undervurdere de mer ukjente Di Mara, Pastore, Bolatti og Gutierrez, selv om de muligens benkes. Og fungerer de bedre sosialt kan det vise seg om et riktig valg.

Uansett spennende å bli kjent med nye fjes og det handler VM mye om.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Beklager at noen av meldingene ikke kom ut før nå. Alle kommentarer må godkjennes og jeg har ikke vært ved en PC.

For å ta Palermo først: Han er absolutt ingen dårlig spiller, men når man har 20 utespillere og allerede har fem spisser i ypperste verdensklasse, ser jeg ikke helt poenget med å ha ham med. Dessuten har han ikke akkurat noen supertall å vise til fra spill i Europa – uten at det skal være noen grunn til å avskrive ham helt. Maradona digger ham tydeligvis, og det er en av grunnen til at jeg tror Milito kan ende opp med veldig lite spilletid.

Maradona har tatt ut en veldig merkelig tropp. Det som overrasket meg mest (i den grad noe overrasker ved Maradona) er at han la så utrolig mye vekt på treningskampen mot Haiti. Det var voldsomt til skryt han kom med etter den kampen, og det kan virke som innsatsen der hjalp et par spillere til VM-plass. Men når ble Haiti en målestokk for et lag som kan kjempe om pallplass i VM?

Blir spennende å se hvor mye vekt han legger på kampen i morgen, da er det storlaget Canada som står for tur…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Den største tabben av Maradona er jo å ikke ta med Lucho Gonzalez spør du meg. En midtbanespiller av høy internasjonal klasse som slår cornere som ingen andre i verden. En garantist for sjanseskapende pasninger, og han er heller ikke verst i gjenvinngsfasen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Martin Palermo er med i troppen fordi han scoret eit viktig mål i ein av dei siste kampane i kvaliken, da Argentina var på grensa til å ikkje klare å kvalifisere seg. Maradona sa etter det målet at Martin Palermo og Mascherano var dei einaste 20 spelarane i Argentina som var garantert ein plass i nettotroppen. (verken Messi eller svigersønn Aguero hadde nokon garantert plass i troppen i motsetning til Palermo)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

2* ikkje 20;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror at Maradona har tenkt litt lenger enn de fleste her mener. Han har fokusert mye på gruppedynamikk og det å ha samme passion for Argentina og fotball som han selv har.

Troppen på 23 var så godt som klar når han tok ut de første 30. Hadde Cambiasso og Zanetti kommet med blant de 30, så “måtte” de også ha kommet med blant de 23. Om de hadde blitt med til Sør-Afrika så hadde de forventet å starte, og sannsynligvis blitt misfornøyde om de ikke startet – som igjen kunne ha før til dårlig stemning og splitting av spillergruppen.

Nå er det en ekstremt sulten gruppe, selv om den kanskje ikke er den mest rutinerte på alle plasser. Om den positive stemningen som er blant fansen i Argentina og rundt troppen fortsetter så har de en reell mulighet til å gå hele veien.

For de som så kampen mot Canada i går så regner jeg med dere la merke til en innsats og plan det er lenge siden Argentina har hatt over spillet sitt. Selv om Canada er et dårlig lag er det hevet over enhver tvil at de er på riktig spor. Jeg tror Diego kan overraske mange på en positiv måte i løpet av VM…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Argentina som er på riktig spor selvfølgelig – ikke Canada…

Vedrørende Palermo så er han sterkeste offensive hodespilleren i hele Sør-Amerika. Han får nok sjelden mer enn 5 minutter, men kan være fin å kaste innpå om det må lempes langt på slutten.

Enig i kommentarer vedrørende Davidsen og Stokke. Blir en lidelse å høre på dem under VM.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis Argentina vinner VM er det på tross av treneren, ikke på grunn av ham. Tror fort Maradona kan koste laget sitt ikke bare gullet men medalje overhodet. Det store spørsmålet er istedet; Hvilken trener er VMs mest inkompetente, el gordo Diego eller astrologen Domenech?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei

Ser at alle prater om den smått utrolige offensive slagkraften “vi” har. Men det store spørsmålet er vel forsvaret og keeperen. No har jeg dessverre ikkje fått sett noen av kampene med Argentina i det siste, men holder det mål? Jeg trur ikkje det. Er faktisk usikker på om vi kommer videre fra gruppespillet i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mist. Ja, uttaket har skapt mer bekymring enn det som var nødvendig. Tenk om de hadde kjørt en blokk i midten med Cambiasso og Mascherano, Zanetti på høyrebacken, Demichelis og Samuel som stoppere. Det hadde vært veldig bra. Uten C og Z er jeg mer spent. Men samtidig, offensivt er laget kapabelt til å score 2-3 mål per kamp. Det skal holde til avansement, SÅ dårlige er ikke de der bak.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00