av Aslân Farshchian | mai 8, 2010  

Robber han både Messi og Rooney?

Han blir forbigått i alle diskusjoner om hvem som er verdens beste – han er ikke en gang den største stjernen i Bayern München. Men Arjen Robben kan fort bli stående igjen som 2010s store spiller.

robben430

26-åringen, som ser ut som han er 40, har bare blitt bedre og bedre utover i debutsesongen i Bundesliga. 20 mål på 34 kamper lar seg høre fra en kantspiller, og det har vært viktige mål. Det begynte med to  mot regjerende mester Wolfsburg i debuten og i vår har han vært helt avgjørende i Bayerns vei mot Champions League-finale: To mål mot Fiorentina i åttendelsfinalen, det siste sendte tyskerene videre på bortemål. Det avgjørende bortemålet mot Manchester United i kvartfinalen. Matchviner mot Lyon (1-0) i den første semifinalekampen.

Mye avhenger selvsagt av finaleresultatet mot Inter. José Mourinhos lag går til kampen som favoritter, men Bayern-seier vil på ingen måte være noen bombe. Seriegullet sikres i dag, og hvis Bayern først skulle ta den hjemlige cupen mot Werder Bremen neste helg og følge opp med seier mot Inter, bør Robben stille sterkt i kampen om å bli kåret til årets fotballspiller.

Selv mener jeg Lionel Messi har spilt den beste fotballen i år, men han klarte ikke å finne veien gjennom Inters forsvarsmur da det gjalt som mest og Wayne Rooneys skader har stoppet ham i jakten på troféer med Manchester United. Real Madrid vinner trolig ingenting og Chelsea falt i Europa. Bayern og Robben kan vinne alt.

Nå skal det spilles et VM i sommer, og FIFA har hatt for vane å gi prisen til en spiller fra laget som vinner mesterskapet (Romario i 94, Zidane i 98, Ronaldo i 2002 og Fabio Cannavaro i 2006). Særlig Spania og Brasil må regnes som langt større favoritter og det kan være det som stopper Arjen Robben.

Hvem tror du blir årets spiller?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

At Messi ikke vinner prisen for årets spiller i år skal godt gjøres. Cr Ronaldo har vært meget god i real madrid, og selv med skadeproblemer. Gjør han det sensasjonelt godt i VM med portugal kan han stikke av med prisen igjen. Ronaldinho har vært i superform i seria a og gliset er tilbake. Han har uttalt ved flere anledninger at han er utrolig revansjesugen siden fadesen i 2006. Så frem til at han komme med brasiltroppen, så kan alt skje. Robben tror jeg aldri kan stikke av med prisen, selv om han kanskje er verdens beste ving sammen med messi, ronaldo og dinho.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Drogba er verdens beste, 26 mål og 14 assists på 31 PL-kamper sier sitt. Selv om Messi er mer “sexy” i spillestilen, er han ikke i nerheten av Drogbas enorme fysikk. Fyssik er, enten man liker det eller ikke, en utrolig stor del av fotballen, og god fysikk er etter min mening bedre en gode dribleferdigheter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eg synes du er vel snill når du seier at robben ser ut som ein 40 åring. Han ser vel meir ut som om han nermar seg 70.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Drogba i PL: 31 kamper, 26 mål, 10 assist.

Messi i La Liga 33 kamper, 31 mål, 9 assist.

Kommer vel mest an på hvilken stil man liker, men også hvor bra laget en er på presterer. Det eneste som gjør at Messi ikke er soleklar vinner av prisen i år er at Barca ikke kom til finalen i årets CL.

Personlig ville jeg aldri ønsket at Drogba skulle få prisen siden han er så forbanna usympatisk, men men…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes det er rart at du fremhever at Ronaldo ikke kan bli kåret til verdens beste i år siden Real Madrid ikke vinner noe. Men det er forsatt en sjanse og vi bør nok vente etter i kveld å bedømme om Real Madrid vinner ingenting.

Hvis Real Madrid vinner ligaen, så bør jo da Messi ekskluderes siden Barcelona ikke har fått noen titler. Hvis man skal følge din logikk, Aslan.

Eneste grunnen til at Robben skal bli kåret er om han vinner alt inkludert VM. Men tror egentlig det ikke er noe tvil, Messi er nok verdens beste i år. Om VM gjør det annerledes vil jeg bli overrasket.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

En mulig outsider her er jo Lucio. Blir det fire titler?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha, den videoen var jævlig bra og utrolig treffende tittel!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Robben….

minner om at der er faktisk 3 hollendere i finalen….
dessuten seer jeg ikke helt hvorfor Spania skal være en større favoritt en NL i VM… Nederland har et meget bra lag denne gangen, og jeg tipper dem som mulig finalist i år…..

mange spillere på NL laget scorer lett og ofte…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

FH: Offensivt har Nederland en utrolig bredde, kanskje bare Argentina (Aguero og Milito på benken??) som har like mange å ta av. Er mer skeptisk til det defensive, med Van der Sar (fortsatt PLs beste keeper etter min mening) hadde de vært der oppe på min liste.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

argentina skuffet skikkelig i vm-kvaliken. Tror heller ikke de gjør det noe særlig bra i vm. Virker som om maradona er den som stopper laget..
Brasil og spania er storfavoritter. Brasil hadde alt fra den aller beste fotballen til en blåmandag i kvaliken. Likevel er de sterke som nesten ikke har tapt. De rundspilte england før jul i en treningskamp. Det endte 0-1 burde minst vært 0-4 kanskje 5. Nederland kommer til å gjøre det bra, men tror aldri de når en finale. tyskland er sterke. Italia og frankrike tror jeg skuffer denne gangen.
Vi får se:)
Noen som vet når laguttaket til de forskjellige landene er?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Videoen viser hans tidlige klasse til filming på banen ;) Gutten lærte fort.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror stjernene i Europa kan sette seg ned og ta timer…skolemesteren på den nye skolen er

N e y m a r

Santos regjerer!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jajaja

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

AF, filisofien i NL er da enkelt: simpelt flere scoringer en motstander’n. er nok enig at vd Sar kommer til å bli kansje savnet, men på den andre siden betyr det også at de må ordne seg defensivt og ikke altid stole på målvakten. Jeg har troen jeg…

at Rusland klarte å stoppe dem hadde nok flere årsaker. personlig og en coach (Hiddink) som ingen ander vet hvordan den NL akillessenen finnes… vi få se, vi få se!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er veldig fan av Robben, så han kan gjerne gå til topps for meg ^^

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00