av Aslân Farshchian | april 7, 2010  

Selvsagt er han tidenes beste

Aldri har noen spilt bedre fotball enn Lionel Messi gjør akkurat nå, men det er et godt stykke igjen før han er den største av alle.

messi_blogg460

Spørsmålet om Lionel Messi er tidenes beste fotballspiller er like meningsløst som det er enkelt å svare på: Selvsagt er han det.

For fotballspillet utvikler seg og den neste generasjonen er mer komplett enn den forrige. Sett dagens Messi inn på 70-laget til Brasil og se Pélé bli gjort til støttespiller. La ham drible fra midtbanen i 1986-VM og se ham gjøre det enda fortere enn Maradona.

Lionel Messi er dagens beste fotballspiller og dermed også tidenes. Akkurat som Zidane var tidenes beste rundt årtusenskiftet.

Debatten bør heller gå på hvorvidt han er den største. Der mener jeg han har et godt stykke igjen, særlig til Maradona. Messi spiller helt fantastisk fotball på et fantastisk lag. Maradona tok Napoli fra å være i nedrykksstrid til å bli Italias beste lag og vant UEFA-cupen. Og han har suksessen fra VM som Messi så langt mangler.

Men det er klart, skulle Messi lede Argentina til suksess i sommer og vinne Champions League for tredje gang, så stiller det seg litt annerledes.

Paradokset er dog at om Messi vinner VM i sommer, så har Maradona gjort det også som trener…

PS: Du kan se Messis fire mål mot Arsenal her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Helt enig med det du skriver. Å det er som å sette spikern i skista, men messi er utrolig god og har flere år igjen, fortsetter prestasjonene hans kommer han til å bli størst og større en størst. Han spiller så kontrolert å har så god kontroll på nesten alt han gjør. Han er en komplett fotball spiller

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha, du har så rett, så rett!

Herlig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er jo nettopp dette diskusjonen går ut på. Alle er inneforstått med dette. Det er ingen som noensinne har satt Messi og Maradona opp mot hverandre ferdighet mot ferdighet. Du skriver som om du nettopp har oppdaget dette nå nylig. I så måte blir dette innlegget like meningsløst som diskusjonen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tidenes angriper: Messi
Tidenes midtbane: Zidane
Tidenes Forsvarer: Maldini(kontroversielt)
Tidenes Keeper: Buffon (uhistorisk?)

Får tårer i øynene av å lese min egen liste.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Zidane

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig. Han er best, men ikke størst. Jeg tror det blir nærmest umulig å overgå statusen til Maradona i Argentina. Jeg har vært der nede og han har en helt utrolig status.

Fortsetter Messi i samme spor og kanskje i en litt mer etablert og moden alder vinner VM, kan han bli tidenes spiller i verden og kanskje sidestilles med Maradona i Argentina (tror ikke han kan overgå).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror ikke Maradona eller Zidane vant VM før de var 26 år gammel. Maradona var stor og det var ingen tvil om ferdigheten han allerede hadde som fotball spiller i Argentina, Spania eller Italia, men han ble historisk etter at han vant VM i 1986 og var allerede 26 år. Han og laget hans hadde store problemer med å kvalifisere seg til Mexico 86. Alle journalister og de fleste folk i Argentina hatet laget og ville kvite seg med trener Bilardo (introduserte mange Drillos taktikk allerede i 86) og selve Maradona, som spilte faktisk dårlig før VM.
Så selv om Messi og Argentina ikke vinner eller gjør en god VM, har Messi fortsatt mange år og turneringer til å bli historisk som Maradona, Zidane og Pele.
Men per i dag ingen tvil Messi er den Michael Jordan av fotball!
Og det er sikkert nok for Lionel Messi.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Syns det er forkasterlig å si at Messi må vinne et VM for å bli like god som Pele! Om en spiller fra, ja, la oss si New Zealand er verdens beste, kan han ikke alene føre sin nasjon til VM-gull. Det er da ikke Messis feil at hans Argentina består av en rekke langt mindre markante spillere enn hva Peles Brasil gjorde en gang i tiden. Elendig sammenligning.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Når ikke Maradona til knærne!

Jeg har sammenlignet litt med ferdighetene til Maradona og forkjsellen er at Maradona også gjorde de andre rundt seg gode. Han hadde verdens beste pasningsfot og overblikk i tillegg til sine eksremferdigheter som var frisparkpresisjon og driblekunster. Messi har ikke dette. Messi ligner mer på Solskjær. Ronaldinho og Messi er kanskje enklere å sammenligne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

En interessant diskusjon på siden her er jo om man kan bli regnet som en av tidenes største uten å komme fra et godt fotballand. Type George Best, som aldri hadde laget som kunne levere i mesterskap. Er VM-suksess bare viktig om man kommer fra et land som kan vinne?

Aslân

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi er verdenbeste ingen tvil om det. Jeg mener også at han er mye bedere enn Maradona. Fotball forandrer seg. Spillerne blir bedere og bedere. Hvis du setter Messi i den storformen han er i nå i Maradonas tid så vil han leke seg med hver eneste spiller. Jeg tørr å påstå at han hadde gjort det mye bedere enn Maradona. Og hvis du hadde satt Maradonas foran et Arsenal forsvar så hadde helt klart blitt rævkjørt. Poenget er at fotball er ikke det samme som før. Spillerne blir mer og mer tekniske, og ikke minst hurtigere. Messi er mye bedere enn Maradona. Dere nordmenn holder dere til gammeldags fotball. Dere ser etter høye og brede skuldere. Dere har ingen tekniske på landslaget. Det er derfor dere går til helvete hver gang. Det er alltid snakk om VM og EM, forhåpningene er så store. Så lev opp til forhåpningene deres da? jeg blir lei meg når jeg ser hva slags fotball norge har.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes det er flott at du tør å ta sammenlikningen mellom de to store M’ene. Men nå må det sies at da Maradonna vant VM var ikke han ene og alene grunnen til at laget vant. Argentina hadde flere meget gode spillere på laget sitt, noe som så klart hjalp Maradonna å få vist verden sine ferdigheter. La oss helt hypotetisk si at Messi klarer å vinne VM med sitt Argentina, vil da dette være en større sensasjon? Uten tvil! Argentina 2010 og Argentina 1986 kan ikke sammenliknes mtp. bredde i laget. Sånn som jeg ser det er Messi ene og alene den spilleren som viser seg som stjernen i dette Argentina laget. Klart, det er spillere som Higuain og Aguero som også kan være med på å forandre kampbildet, men det er ikke de som dominerer en kamp slik Messi gjør det. En Messi i form er alfa omega for hvor langt Argentina når, og et Argentina i form er avgjørende for hvor historisk Messi blir.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Når en skal kåre tidenes største, så er det vel mer naturlig å se på hvor gode spillerne var i forhold til de andre spillerne i den tidsperioden de spilte, kontra å se på hvor suksessfulle de var? Det skal ikke være umulig for en spiller fra et svakt landslag å bli tidenes største for eksempel.

Og når det gjelder tidenes beste, så vil jeg påstå at Ronaldinho var like god rundt 2004-2006, som det Messi er nå. Messi er kanskje mer effektiv både foran mål og med driblingene sine, men Ronaldinho var på sitt aller beste enda et lite hakk finere å se på.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lurer på hvor lenge det vil være slik at neste generasjon er flinkere i fotball enn forrige….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Altså Messi er uten tvil tidenes fotballspiller. Fra 1980tallet til 2010 har teknologi og globalisering gjort at hele handelsnettverket er forandret. Med internett, agenter, trenerapparat, og det økonomiske markedet rundt fotballen, så vil klubber som ligger innen Top 5 i Italia, Spania, England og Tyskland holde et mye høyere nivå. Messi er fantastisk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tull. Det er meningsløst og sammenligne genrasjoner men så enkelt at vi er bedre nå enn før stemmer ikke. Viss vi ikke sammenligner messi men de som kan skyte. Ser vi alltid frispark fra 20meter i krysset nå? Det er flere proffe fotballspillere i dag en før og verden går fremmover men Maradonna er fortsatt større enn Messi det samme er toppformen til Ronaldinio

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men om råtalentet til Maradona hadde blitt oppfostret under det høyteknologiske treningsregimet til Barcelona i dag – så hadde han kanskje vært bedre enn Messi. Så ja, slike hypotetiske sammenligninger er som du sier, meningsløse!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor Maradona i det hele tatt nevnes i forbindelse med verdens beste fotballspiller er for meg en gåte? Håndballspilleren Maradona sørget for at Argentina gikk videre mot England i 1986, og dette ledet videre til at Argentina vant VM. Istedenfor å innrømme dette kommer han med latterlige uttalelser om Guds hånd. Dette strider mot fotballens ide om “Fair Play”. For meg diskvalifiserer dette han for alltid til å kunne bli omtalt som verdens beste spiller gjennom tidene.

Messi er i mine øyne allerede en langt bedre fotballspiller, og han er jo også i starten på sin karriere. Skulle han senere være med på å vinne et VM-gull, vil det bare bekrefte hans ferdigheter ytterligere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bra innlegg du har. Messi er nok til nå den beste ja, men ikke den største enda. Rart så mange vektlegger VM så tungt. Maradona hadde tross alt fortsatt vært verdens beste fotballspiller, om de hadde tapt finalen i 86.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

man skal ha levd en stund for å ha sett tidnes beste spiller. Nord Irske george best, gjorde ting på en bane på 60-70 tallet ingen har gjort ham etter. dette på en tid da forsvarere fikk lov å takle, og banene så ut som gjørme hull, da han var over the hill, var han fremdeles den beste..
noe de to neste på listen, maradona og Pele var skjønt enige om (og det var sikkert det eneste)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For at Messi skal bli tidenes beste må han prestere på et slikt nivå i en del år fremover, slik som Zidane!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi får først lede Argentina til VM gull slik Maradona gjorde hvis han skal bli tidenes beste.Dette tar jo helt av.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er så hype!!! Skårer man 4 mål på en kamp så er man plutselig verdens beste gjennom tidene.!!!
Hvem brydde seg om Messi for en uke siden?
For noen uker siden var Rooney verdens beste?!?
Dere er som en flokk sauer som ikke klarer å se helheten i dette spillet.
Messi er en meget god spiller og KAN bli den beste. Men det er jo altfor tidlig å spå…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Snippen:

Tror du ikke fotballen har gått paralelt med resten av verden? Fotball går på ressurser og penger. 80-2010 teknologisk revulusjon, internett, agenter og markedet har gjort at de største stjerne enten de er fra Afrika eller Madrid blir plukket opp. Se på klipp fra Maradona og Pele, deretter skrur du på TVen i kveld. Ser du ikke en moderne fotball, smartere, og bedre? Hvor hele laget og enkeltspillere holder et mye høyere nivå?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er uenig.. Messi er i toppform.. En Rooney, Ronaldo og Torres er like gode i Toppform.

Det varierer bare over tid.. Akkurat nå er Messi best i verden, så putter for eks Rooney 5 mot Bayern, så er han verdens beste.. Synes folk ser alt for mye på Arsenal kampen nå…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvor mange år har han vist dette nivået? en mansalder? Dette er like latterlig “tv2-ish” vås hver gang en spiller blir kåret til årets spiller att par ganger. Om han klarer dette 4-5 år til så kanskje, men han må også prestere i VM og skape uforglemmelige øyeblikk der også om man i det hele tatt skal måle han opp mot Pele, Maradonna eller Zidane. Og ikke bare i ett mesterskap eller ett par CL sesonger. Dette er samme bullshit (unnskyld uttrykket) som når en del påstår at Ronaldo er tidenes Unitedspiller. Når du har tjent klubben på ett høyt nivå over mange år som Giggs eller skapt uforglemmelige øyeblikk som Solskjær da kan du iallefall være i nærheten av en legende i klubben. Tidenes beste brukes ukritisk og merkelig ofte om spillere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjelle: Nå har vel nettopp Messi også scoret mål med hånden på akuratt samme vis(vet dog ikke om han beklaget etter kampen).

Ingen tvil om at Messi er en bedre fotball-spiller enn Maradona var, om han er større er noe helt annet. Men Ronaldhino derimot mener jeg var like god, om ikke bedre på sitt beste.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Uten TVIL LIONEL MESSI World best player!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fotballen var da bedre før….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må si meg enig med mads. Her snakker vi om en spiller som har prestert på et veldig høyt nivå i 2 år. Det blir for tidlig å si om Messi er den største gjennom tidene for tiden hans er ikke over. Personlig holder jeg Zidane som den største av de alle, fordi han har for det første vunnet det som kan vinnes og fordi han spilte på et ekstremt høyt nivå i årene 96-2006 Noen nedturer selvfølgelig, men var alltid avgjørende i viktige kamper. 3 ganger verdens beste spiller. Messi: 1. Synes folk lar seg lett rive med når noen presterer veldig bra.Ronaldinho og Ronaldo (ikke Cristiano nei) var jo to syke spillere som fikk fort feil fokus og dermed er ute med tanke på tidenes største. Bare se straffa til Zidane i VM FINALEN mot Italia. Hvem andre gjør det? Zidane pisser på andre spillere hvis man ser på helheten og hvor lenge han presterte. Maradona underpresterte jo i Barcelona.Det gjør ikke Messi, men synes fortsatt det er for tidlig å utrope han som den beste gjennom tidene. Vive la Zidane

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Cheddar, jeg får også tårer i øynene når jeg leser listen din. Selvsagt er ikke Messi tidenes angriper, den tittelen går til den brasilianske Ronaldo. Uhistorisk å si noe annet på dette punktet av Messis karriere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

enige med de som hevder at man ikke trenger å vinne vm for å regnes blant de beste ,best er nevnt og zico,puskas,de stefano,cruyff bl.a må ikke glemmes.messi er en fantastisk fotballspiller men det var og er ronaldo også,ronaldhino var som nevnt meget god for en del år siden og zidane var god i mange år.samme diskusjonen var rundt zidane før han hadde vunnet cl og vm -em,om han kunne regnes som en av tidenes uten å ha vunnet en av de store turneringene.ps min påstand er at frankrike vant vm i 98 på tross av zidane og ikke på grunn av!!han var dårlig hele turneringen men scoret på 2 cornere i finalen og ble kåret til vms beste,og jo flere år som går jo bedre var han.ps2 john terry er jo en bedre midtstopper en messi og alle andre forannevnte,og maradona er tidenes beste selv om zico var min favorittspiller.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvem som er “best i verden” er selvfølgelig en vanskelig ting å vurdere. De aller fleste ser kun på offensive spillere når man snakker om dette, og glemmer/velger å se bort ifra f.eks. en spiller som Essien. Han er verdens desidert beste, i sin rolle.
Når man kårer verdens beste, skal man da kun se på de som er involvert i scoringer, eller skal man se på mer komplette spillere, ala Gerrard? For meg er dette en like spennende og interessant diskusjon. Om Messi er bedre enn Maradona er det ingen som helst tvil om. Når vi vet at fotballen utvikler seg, og ser at Messi herjer med motspillere på samme måte som det Maradona gjorde, så er vel den eneste sluttningen at Messi er way ahead.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Blir litt rart når du sier at Messi er tidenes basert på fotballens utvikling, men sier at han må vinne et stort mesterskap. Han har den som skal sammenlignes med ham som trener på landslaget (og har et så enormt ego at han gjør hva som helst for at han fortsatt blir oppfattet som den største, samt at han ikke er en super trener akkurat). Fotballen har blitt mer profesjonalisert, og med det har det også blitt mye vanskeligere å dominere på et landslag enn det var tidligere. Å dominere fotballen så mye som Messi gjør nå med spillere som C.Ronaldo, F.Torres, W.Rooney, Ronaldinho m.m.

Når det er sagt, så er Messi den beste spilleren jeg har sett i min levetid, foran spillere som Zidane, Papin, van Basten m.m. Ronaldinho hadde, om mulig, et høyere toppnivå, men blir dessverre ikke den spilleren han kunne blitt :/

Åhh, fotball..for et herlig spill!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er tull hvordan kan dere sammenligne Messi og Maradona de spiller/spilte i to helt forskjellige generasjoner dummeste jeg har hørt…. Skal jeg nå sammenligne Rooney med Bobby Charlton… Rooney og Messi er ungespillere ikke frustrer dem ennå la dem få tid….. Dere idioter setter for mye press på dem la dem være i fred ihvertfall til nå….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi er vel den beste spilleren nå.Skal man vurdere spillere opp mot hverandre,er det viktig å se det over prestasjonsnivået over mange år.Messi er en spiller som har vært i toppsjiktet i 2-3 år. Han er tross alt bare 22 år.
Tidenes største spiller etter min mening er Pele.Santos var et av verdens beste klubblag i mange år.Fra 1958 til 1970 vant Brasil og Pele VM 3 ganger.Ingen spillere har vunnet eller kommer til å vinne VM 3 ganger.Han er den yngste spilleren som har greidd dette;bare 16 år gammel under VM i Sverige 1958.For mange godt voksne folk er Brasils VM-lag fra 1970 det beste gjennom tidende.De slo Italia 4-1 i finalen.Det er tross alt 40 år siden,men brassene viste verden en brilliant teknikk og stort tempo i spillet.For noen år siden kjøpte jeg en DVD-samling:”The history of football” på Posten.Den er meget interessant.

Med vennlig hilsen
Petter

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Når ikke Maradona til knærne!

Jeg har sammenlignet litt med ferdighetene til Maradona og forkjsellen er at Maradona også gjorde de andre rundt seg gode. Han hadde verdens beste pasningsfot og overblikk i tillegg til sine eksremferdigheter som var frisparkpresisjon og driblekunster. Messi har ikke dette. Messi ligner mer på Solskjær. Ronaldinho og Messi er kanskje enklere å sammenligne. ”

Ha ha. Så latterlig. Hadde du sett 2-1 målet til Messi så hadde du sett en gjennbrudspassning til Abidal i verdensklasse. På 3-1 målet til Messi så ser Messi seg til høyre 3-4 ganger for å se om Pedro er i bedre posisjon til å score en seg selv, han ble aldri spillbar så han lobbet keeperen selv. Det at du sammeligner Messi med Solskjær sier alt om at du ikke har noe fotball forståelse. Ville solskjær driblet, funtet, rykket, skytt som en hest, avlere presisse passninger som Messi gjør.

Nei du har nok hørt at Maradona var verdens beste spiller fra far din, og dermed er det verdensbildet ditt. Ditt verdensbilde har ikke fått med seg at fotballspillere har blitt bedre og mer atletiske de siste 20 årene. Det gjelder ikke bare Messi, men også motstanderne. Forsvar spillerne er proffe. De trener faktisk nå + de røyker og drikker ikke rett før kampen begynner. De springer ikke på dass for å pisse, men drar ut pikken og pisser på banen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ronaldo (Brasil) har levert på toppnivå i en mannsalder tross flere lange skadeavbrekk, så han sammen med Zidane, Maradone og Pelè er mine favoritter. Messi sitt høyeste nivå er kanskje bedre, men han må prestere en del år til

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For min del så har det hvert Ryan Giggs som har hvert den beste gjennom mange år.

men har også med:

C.Ronaldo,Zidane,Ronaldo,Rivaldo,Roberto Carlos
Hierro,Raul,Guardiola,Gerrard,Lampard,Figo, Nedved,
Schmeichel,Buffon,Ronaldinho,Beckham, Gheorghe Hagi,Thierry Henry,Del Piero,Maldini,Javier Zanetti,
Lucio,Alan Shearer.

Men det er dem spillerne jeg har vokst opp med og jeg syns er bra,men har ikke sett noe av van basten da jeg er ung.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg lurer på hvor gamle dere som kommenterer her inne er, når dere har Zidane, Messi og Buffon (!!) som kandidater til verdens beste i sin posisjon.

For øvrig er det helt på tryne å lage en sånn liste, for man kan aldri vite hvem som er best.
Det er smak og behag.
Mange syns Pelé, jeg syns det IKKE fordi motstanderlaget fikk beskjed om å ikke takle “spiller nr 10″ …

Romario er etter min mening en bedre spiss.
For ikke å snakke om Puskas og Di Stefano.

Nederlands lag på 70 tallet inneholder spillere som var blandt verdens 25 beste.. Med Cruijff, Sjaak Swart, Neeskens, Haan, Johnny Rep og Ruud Krol.

Keeperplassen med Buffon er jo til å le av.
I tillegg til min mening, så har vedkommende blitt kåret til tidenes beste keeper i flere kåringer, inkludert FIFA og UEFA’s.
Det er Sovjets Lev Yashin.

I Forsvar er selvsagt Maldini en av de store.
Det er også Paul Breitner, Franz Beckenbauer, Ronald Koeman, Terry Butcher, og en neve andre. Hierro f.eks.

Messi har til gode å være god i et VM.
Blir årets VM en fiasko for han, begynner snakket igjen.

Man må være god over lang tid for å få benevnelsen “en av verdens beste”.
C.Ronaldo faller av allerede der..
Messi har ikke akkurat briljert i noen av Argentinas kamper gjennom tidene.

Og etter kampen igår, satt jeg igjen med tanken om at det må være helt jævlig og spille på laget hans. 2 av målene igår var det som folk har i alle år kalt EGO. Rett og slett. Bra prestasjon, offcourse, men som fotballspiller i på et fotbalLAG syns jeg det blir litt for mye.

Men Messi er god, ingen tvil om det, men han er ikke tidenes beste etter min mening. Og heldigvis så finnes det ingen fasit på det.

Dessuten så syns jeg han er mer som et produkt enn en “average joe”.
Iogmed at han er “lagd” av FC Barcelona med tanke på veksthormoner, tester, trening og man skal ikke utelukke det vi kaller “steroider”.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tittel: Selvsagt tidenes beste
Tekst: Godt stykke igjen til han er en av de største
Motsigende..

Nei, han er en enorm fotballspiller, men ingen kan ta C. Ronaldos prestasjon 07/08 noensinne, som midtbanespiller.
Jeg vil nok si at Ronaldinho og Ronaldo(gode gamle) var mye bedre enn Zidane. Tidenes ving sammen med Cronaldo, er ingen ringere enn Ryan Giggs.

Arsenal var totalt skadeskutt.. og Messi spiller mot rævalag i La Liga, som er en særdeles enkel liga i forhold til Premier league. Der skulle han fått slite mot fysikk og hurtighet mye mer.
Og et toppet Arsenal lag hadde gjort det vanskelig for Barca og Messi.
Jeg er ikke Arsenal fan nei.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi kan da langtifra bli sagt å være tidenes beste, herregud? Han er 22.. haha.. dette blir bare latterlig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

http://www.youtube.com/watch?v=i_PP7QJwNpM

Maradona er nok enda den beste og største. Tror mange kun tenker på driblingene fra Mexico -86 når de tenker på Maradona, men han var mye bedre enn dette, noe han beviste både før og etter -86. En utrolig spiller. Men Messi er naturligvis helt vannvittig god han også…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

39 mål 18 assist i 08/09.
38 mål 10 assist i 09/10 og fortsatt 10 eller 11 kamper igjen av sesongen. Du som sier “hvem snakket om Messi før disse 4 målene i går?” Snakk for deg selv, du kan umulig være særlig fotballinteressert..
Nivået på fotballspillere i dag og for 25 år siden når Maradona spilte er veldig stor. Dagens spillere er mye hurtigere, mer tekniske og tempoet er mye høyere enn det var for 25 år siden.
Det er ingen verdens tvil om at det Messi gjør i dag er bedre enn det Maradona gjorde for 25 år siden og det Pele gjorde for 50 år siden. Det er ingen so klarer å stoppe Messi, uansett hvor forberedte de er på å skulle stoppe han. Det var det Arsenal var mest opptatt av i går også, garantert, men det er rett og slett umulig. Alle lagene som møter Barcelona prøver å stoppe han og de har prøvd i flere sesonger allerede, med 38 og 39 mål tyder på at det ikke er veldig lett…

Et lite spørsmål;
Du mener at Messi skal forlate Barca og gå til en middelmådig klubb og løfte de til toppen og samtidig måtte vinne VM med Argentina selv om de andre rundt han, for ikke å si treneren, suger balle før vi kan kalle han tidenes største? Så et snitt på 40 mål pr sesong i 10 år i La Liga og CL ikke holder for å slå Maradona? DET er latterlig å si det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Maradonna var en stor og fryktet spiller og gjorde sine motstandere nervo/se og redde at de glemte sine ferdigheter. Som Mike Tyson var fryktet og respektert. Maradonna er Indianer og vet ikke mye om det som heter CITY lifestyle. Alt han viste og vet er og var football. Na’r han spilte football kom det fryktlo/se og umenneskelige ut av han. Det kan ikke du, jeg og hvem som vet om football eller vil vite kan skjo/nne.. Han er ikke diplomat eller en god tale menneske pga hvem han var. Derfor har han problemmer med fifa eller reportere. Han snakker fra som han spilte football fra hjerte.

England slo argentina i krig i 1986 pga en o/y og var vm 86 som da maradonna slo ENgland ble maradonna deres gud. Uansett hvem som er stor og viktig og hvor mye han (messi) vinner fa’r han aldri bli sa’ viktig for argentina som maradonna. Maradonna lo/ftet deres hoder og slo England ut av VM.. Messi kan ikke gjo/re det.. Jeg sa’ kampen mot arsenal og digger messi og barcelona.. Men for argeninere er uansett hvor mange konger og presidenter og statsministere du kan hene og prestere er maradonna deres gud i all evighet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kanskje jeg provoserer mange her, men jeg mener messi ikke er en komplett spiller. Han er mer den tekniske dribleren som alle vil ha, og som oftest kommer i media. Det finnes et titalls spillere i verden som er mer komplett enn Messi. Komplette spillere jobber i forsvar og angrep i alle faser av spillet, og som scorer med hode så vel som med begge ben, som kan takle og vinne dueller i styrke og teknikk. De aller beste til akkurat disse tingene er kanskje Rooney og Tevez, med Xavi og Gerrard som gode nr 2, så nei vet ikke om Messi noen gang kommer til å bli størst i mine øyne.
Tror heller på raske komplette spillere som kan ta i et tak hvis de andre spiller dårlig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Veldig godt inlegg, må sies meg helt enig med det du skriver, som så mange andre her.

Jeg er også helt enige med sammenligninger med andre store fotball helter, som Pele og Maradona.
Jeg leser i kommentarene at det er feil og sammenligne med Pele pga lag kameratene hans var bedre osv. Mener at vi burde huske hvordan Maradona vant VM, han var enestående gjennom hele turneringen og vant nesten selv.
Det er nettopp derfor Messi kan sammenlignes med han, Argentina som lag er ikke holdt for å være så bra sellvom de har kunstnere som Aguero, Lavezzi og Zanetti.
Det er der paradokset at Maradona er trener kommer inn…

Ønsker Leo det beste i årets VM, men han skal passe på å ikke ta det til hodet som så mange før han har gjort…

-Lok

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ingen har spillt med bedre blikk, touch, elegant effektivitet som Zidane.. Han har vunnet alt, scoret avgjørende mål i CL VM og EM. Hans spillestil med forkledde geniale passninger, touch som sitter magisk på foten, driblinger som får landslagsspillere til å se ut som jr spillere( se Frankrike-brazil fra vm 06 der Zidane LEKER med brazil alene) dette er da 8 år etter at han vant forrige vm.. når du scorer 4 mot et Arsenal lag med silvestre i midtforsvaret som leverer messis kløne touch tilbake med en flott vegg passning er du ikke klart verdens beste gjennom tidene.. Messi er fantastisk, han har ekstrem fart og teknikk.. Zidane hadde mer enn det, for å spille som han må man ha et mye høyere ferdighetsnivå.. Det skjønner alle som har spillt selv og forstår litt fotball.. Zizou<3

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er helt latterlig. Messi er ikke tidenes beste. Messi er god og kanskje hakket bedre enn alle andre nå men å spekulere at han er tidenes beste er helt latterlig. Generelt er ikke Laliga kjent for å ha noe bra defensivt spill ergo Messi kan brilliere mye der. Det samme kan sies om Arsenal som var helt elendige igår. Messi må vinne VM og Copa America for å bli regnet blant tidenes beste. Og kanskje ikke bare en gang men flere ganger. Ser ikke for meg Messi som like toneangivende som f.eks Pele 70, Cruyff 74, Zoff 82, Maradona 86, Baggio 94, Ronaldo 98(tapte finalen pga han), Rivaldo 02 og Zidane 06. Messi er ikke en ledelseskikke, Xavi har den rollen i Barca og er etter min mening den beste spilleren på Barca. Messi vil aldri bli en leder og ergo ikke tidenes største.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke snakk om hvem som er best før de er ferdige med karrieren…. Det kan fort vise seg at i løpet av 15 år er feks. Chr. Ronaldo bedre. Pele viste at han var best i løpet av 20 år, Maradona i løpet av 15.

Dessuten var disse hode og skuldre bedre enn alle andre som spilte i SIN tid. Det er en viktig faktor. Er Messi SÅ mye bedre enn alle andre som spiller nå?

Så det store: Hvis han skal bli ansett som best, MÅ han vinne VM. Hvorfor blir ikke Cruyff og Best nevnt i samme åndedrag som Pele, Maradona og Zidane? Fordi de aldri vant VM…. Jeg skal like å se han greie det uten Xavi og Iniesta bak seg, samtidig som Alves bomber forbi på utsiden for å gi ham rom.

DETTE ER IKKE JOURNALISME,
MEN SENSA-JOURNALISME!

SKJERPINGS!!!

P.S. Men han er fryktelig god

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å kåre tidenes beste spiller er en kontinuerlig prossess og det er flott at man vurderer Messi i denne sammenhengen.

Han har likevel et stykke opp til toppen. Tidenes beste spiller holdt på egenhånd laget sitt oppe i Premier League gjennom mer enn 10 sesonger. Han forlot aldri “sin” klubb selv om noen fristet med penger både over og under bordet. Han scoret nesten utelukkende vakre mål, enten etter dribleserier eller langskudd. Hans ballkontroll stod ikke tilbake for noen spiller hverken før eller etter.

Vi snakker selvsagt om Matt Le Tissier.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Zidane var tidenes beste ved tusenårskiftet.. Men messi må slite for å bli den største.. Særlig etter maradona.. Eh norsk selvmotsigende journalistikk på sitt beste.. Hvis du er tidenes beste ved tusenårsskiftet, er du selvsagt bedre enn maradona.. Og messi et ikke i nærheten av Zidane.. Likevel presterer man en overskrift der messi er tidenes beste.. Amatørmessig, men hva kan man vente av en amatør.. Ps maradonas “storhet” i Argentina er fullstendig irrelevant for både messis personlige ferdigheter og Zidanes prestajoner som verdens beste.. Han var skadefri og rask i to vm.. 1998 og 2006.. I 2002 var han skadet og Frankrike røyk i gruppespillet med færrest scorte mål i et vm sluttspill.. Hvis du som fottball journalist presterer å skrive at messi er best gjennom tidene er du en gjennomsnittlig norks fotball skribent som selvsagt ikke kan mer enn å si at han som scora målene sist er best.. Respektløst ovenfor de beste spess gamle ronaldo, Zidane, osv

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For å oppklare: Jeg mener Messi spiller den kvalitativt beste fotballen som noen gang er blitt spilt. Alt går fortere i dag, spillerne er sterkere og løper mer. Når det gjelder å være den STØRSTE spilleren, snakker jeg om den som har levert best resultater/oppnådd mest/satt mest preg på fotballen. Der han han et stykke igjen.

Nå skal jeg følge Manchester United – Bayern München, bli med!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dersom man kan sammenligne fotball med annen kunst så er det vel ingen tvil om at Messi er verdens beste utøvende kunster på sitt nivå pr i dag. Når man trekker inn spillere som Torres og setter han på samme nivå som Messi så blir jo det rett og slett usaklig. Han er for all del en giftig og notorisk goalgetter og en drøm for en hver trener og supporter, men å si at han kan skape de følelsene og engasjere en hel verden slik Messi gjør blir vel å ta litt hardt i. Den lille kunstneren fra Argentina appelerer til alle, de som også ikke er så interessert i fotball, på en måte som hever han over alle aktive utøvere i dag.
Han hever Argentina til VM-gull. Uten tvil!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

man kan ikke si at messi er best når en ved navn zinedine zidane har vært og er tidenes beste fotball spiller. ingen i verden har vært som han og det kan ikke messi stilles opp mot

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er et tilbkaevendende, irriterende tema hver gang det dukker opp et nytt gudsbenådet vidunder i fotballverden. Man tror, fordi man lever i nuet, at fotballen er så ekstremt mye bedre enn før – dvs “før” kan godt være i 1999… det trenger ikke være 1970. Det vil også si, at om ti år vil dpillere som Ronaldo, Messi og Rooney være gode, men ikke fullt så god som man i dag oppfatter dem, for da er spillerne enda bedre. SLUDDER sier jeg. Jeg tror spillere er bedre trent i dag enn på 70/80 tallet, men at de er så mye beder til å spille fotball, for det er det alt handler om, det er jeg HØYST UENIG I. Nå blir man blank i øyene hver gang en enestående artist viser seg på en fotballbane. Før var de over alt. Nå har alle lag et “arbeidsjern”, før hadde de en “playmaker”. At fotballen har forandret seg? Ja, det har den. Man må kunne løpe dobbelt så langt som før. Men det er da helle ikke det alt handler om, da hadde Norge vunnet VM. Heldigvis vil man aldri kunne bevise at den ene er bedre enn den andre, og la legender forbli legender. Så, om 10-15 år, når Messi er ferdig, og nye stjerner dominerer, skal vi ta samme diskusjon om igjen… Eusebio, Garrincha, Rivelino, Keegan, Zico, Gazza, Cantona… Ja, manns minne er både kort, dårlig og forvirrende. Messi er god. Det er gøy. Men det er fordi han spiller fotball sånn spillet skal spilles, akkurat som de andre legendene. Takk, hilsen en på 32 år. (Tipper du trodde jeg var 60, minst… :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Han e go, men får lov å lykkes på spansk jord. I fotballens virkelig verden er det betydelig verre for unge Messi. Mot skikkelige forsvarere ser man gang på gang at han nok ikke er mer enn en god ballsjonglør. Den dagen han lykkes i England der mannfolkfotball spilles så kan dere komme og snakke om at han er verdens beste – inntil da står han mest for jåleri.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hallo? det er legender dere sammenligner han med, vente et par år med å ta den diskusjonen her om dere skal sammenligne han med legender, han er ikke en legende enda !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig i at Messi er fantastisk. Spille rpå verdens beste klubb-lag og gjør magiske ting. Fortsatt mener jeg Maradona var mer komplett. Mye mer styrke i Maradonas driblinger og enda mer spektaulære scoringer. Messi er strålende, men Maradona var nok enda større. Men… husk Messi er bare 22 år og kan nok bli nesten like stor som Maradonna..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er umulig å sammenligne Messi og nåtidens spillere med de gamle legendene..

Det var helt forskjellig spillestil i gamledager, treningsforholdene var dårligere, og hver fotballspiller har sine egne egenskaper og ferdigheter…

Jeg synes det legges altfor mye merke til dribleferdigheter (C. Ronaldo/Messi), antall mål (Messi, Rooney), men det er nesten ingen som legger merke til spillere som vinner nesten alle dueller, løper mye, eller er der han skal være til enhver tid..

Messi er fortsatt ung, han er veldig god. Hvordan kommer fremtiden til å bli? Gode spillere er nesten like gode når de er rundt 30, som når de er 25. Eks: Zidane, Cantona, Xavi, Buffon osv.

Messi er ung og god, men jeg vet ikke om han har veldig mye utviklingspotensialet, hva er det han kan bli bedre på?

Når han kommer ved rundt 30 årene, kan det hende han kommer til å miste farten sin (Kan hende, sier ikke at han kommer til å gjøre det). Farten er en stor del av talentet hans og det kan bli spennende å se fremgangen, og hvordan fremtiden hans kommer til å se ut.

Gutt (15)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi er rå, men: pele, maradona, Baggio, Zidane var hakket bedre! dermed basta.. synes han er en liten mygg.. trenger bare en liten dytt for å komme ut av balanse…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Om du har sett noe som helst av Messi, så vet du at det skal mer til enn en liten dytt for å få han ut av balanse.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ta det litt rolig nå fyren er 22 og har til nå gjort det stort, la os si at det plutselig sier stopp “skade” så kan Rise ha en gjort en større kariære.
Se ting i perspektiv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hvis han beholder farten til han er 30 så utkårer jeg ham til best LOL

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva er pratet om fotball “før i tiden” og gamle legender?? Zidane avsluttet den største landslagskarrieren noensinne så sent som i 2006.. Vm er det største og vanskeligste å vinne.. Alle de beste landslagsspillerne verden over trener for denne turneringen og siden turneringen er kun hvert 4 år er det få som får med seg 2 opptredner i vm eller mer.. Zidane har vært med tre ganger vært skadefri to ganger, vært i to finaler, vært bb i begge, i 2002 var han skadet og Frankrike røyk i gruppespillet.. Så snakker man tidenes beste noen gang så spiller vm en stor rolle.. Er man tidenes beste er man god nok til å vinne vm.. Zidane beviste det.. Maradona kom til en finale, så var det eventyret over.. Messi er ikke i nærheten en gang..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi : D 100%

Kan ikke skjønne noen engang sa rooney?
bare fordi han hadde noen gode dager?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

går utifra at vi sammenligner spillerene med sin samtid.dagens spillere er jo klart bedre en gårsdagens spillere.ta feks dixie dean som scoret 60 ligamål på en sesong han hadde neppe scoret mange om noen i pl i dag,men ingen andre var jo i nærheten av hans rekord på 20-30 tallet så han var jo suveren i sin tid.et annet eks.er gerd muller som scoret 68 på 62 landskamper inkl 14 i vm sluttspill fra66-74.hadde neppe fått en slik statestikk i dag,men var klart best i sin tid.ps er enig med geir i at zidane var fantastisk,men som sagt før uenig i at han var så god i vm 98(utenom finalen)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

AFCA:

“ikke takle NR 10″? Pelé ble skadet under VM i 1966, grunnet utallige stygge taklinger.

Er ellers godt på vei enig med deg.
Er også enig med Eyolf Doksæter – George Best!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å sammenligne Messi og Maradonna er umulig.
Tenk hvis Maradonna hadde vokst opp idag med samme støtteapperat og talentutvikling som er tilgjengelig!? Jeg tror Maradonna var i besittelse av et enda større talent en Messi har.
Men er enig at Messi er verdens beste spiller pr dags dato.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Maradonnna Good – Pele Better – Geroge Best

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00