av Aslân Farshchian | februar 25, 2010  

Bør Nesta og Totti til VM?

To av Italias beste fotballspillere vurderer landslagscomeback før VM. Men er det riktig å bare være med på festen?

Alessandro Nesta (t.v.) og Francesco Totti (t.h.) vurderer landslagscomeback til sommerens VM. Foto: Reuters

Alessandro Nesta (t.v.) og Francesco Totti (t.h.) vurderer landslagscomeback til sommerens VM. Foto: Reuters

Alle lag i ville sagt ja til Alessandro Nesta og Francesco Totti uten betenkningstid. På sitt beste er Nesta en av verdens beste stoppere og Totti er en av de virkelige store i europeisk fotball.

Begge ga seg etter å ha vunnet VM 2006 med sitt kjære Italia, men bare måneder før VM starter i Sør Afrika, har begge vært inne på tanken om å gjøre comeback.

Jeg husker jeg nikket anerkjennende da Nesta tidligere i vinter uttalte at VM var helt uaktuelt. Et nei var et nei, og han lot seg ikke overtale. Nå åpner han likevel døren og har allerede snakket med landslagslagssjef Marcello Lippi om saken. Totti åpnet for et comeback allerede sist høst.

- Jeg skylder Lippi så mye, sa Totti da.

Men et comeback fra de to veteranene er langt fra uproblematisk.

For med Totti og Nesta inn, må to ut. To som mest sannsynlig har vært med på å kvalifisere laget for VM. Spillere som dro til bortekamper mot Georgia og Bulgaria, spillere som har gjort alt de kan for å overbevise Lippi om at de fortjener en plass.

- Å nei, kjære Francesco! sa Parma-forsvarer Christian Panucci i et intervju forrige måned.

- Hvis jeg sier nei til landslaget, må jeg forholde meg til det og ikke komme tilbake, fortsatte backen.

Jeg er enig. Selvsagt er Totti og Nesta utrolig gode fotballspillere, som ville styrket enhver tropp, men VM er tross alt noe man skal kvalifisere seg til og fortjene å delta i. For dem som eventuelt blir vraket må det føles utrolig tungt å sitte hjemme i Italia bare fordi to veteraner ville være med på festen.

Hva mener du?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Fotball er mye kynisme. Vil du vinne noe må du bruke de best mulige spillerene du har tilgjengelig, uansett om de ikke “hjalp” laget til sluttspillet. Du kan ikke ha barne regelen “alle skal få spille like mye” blant voksne folk i et VM. Det blir for dumt om en klassespiller, må vike plass for en mindre god spiller, pga han ikke var med i kvalikken. Det kan også slå ut positivt, denne Pausen nesta og Totti har hatt fra troppen, da de kan være mer sultne og “up for it” enn de ville vært uten pausen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper å få se Nesta i VM. Har alltid vært stor fan av ham :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det at Nesta ikke har spilt landslagsfotball på en stund har helt sikkert bidratt til at han har vært mindre skadet. Hvis han selv vil, og troppen i sin helhet ikke er sterkt imot det, er det ingen tvil om at han bør bli med.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nesta, utvilsomt. Totti har vel aldri bidratt med noe særlig i landslagssammenheng. Han har vel ikke driti seg lodrett ut, slik som Del Piero har gjort i alle mesterskap han var den store italienske stjernen, men Italia har vel aldri vært i nærheten av å ha en matchvinner som Baggio de siste årene.

Riktignok har man hatt en storscorer i Vieri, men han trenger støtte fra netopp spillere som Del Piero/Totti, og var ikke som Baggio, som kunne avgjøre en kamp helt på egenhånd.

Italian kan helt sikkert greie seg uten Totti. La oss ikke glemme at Totti fikk sjansen i 2002, men tok den ikke de gang.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette står og faller veldig på hvem de eventuelt skulle erstatte. Selfølgelig også på hvor profilert rolle de ville ha hatt i et eventuelt mesterskap. Men gode spillere burde de alltid ha plass til, uansett om de ikke har vært med å dra det tunge lasset.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Totti er jo en fantastisk fotballspiller. Han har en teknik som alle kan drømme om, og et overblikk som overgår de fleste i dagensfotball. Italia hadde vært et mye bedre lag med Totti. Totti er den største av alle, kanskje ikke den beste, men den største.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg er helt enig!
de gutta der har ingenting i et VM sluttspill å gjøre..
send dem hjem til Italia med baggene fulle av hårbånd og smykker

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nesta har de siste årene slitt med en kronisk ryggskade, og dette var hovedgrunnen til at han la opp landslagskarrieren. En annen grunn var at han ønsket mer tid med sin familie når barna var så små.

Videre har flere operasjoner og flere opphold i utlandet hos spesialister ført Nesta tilbake i førstelagsoppstillingen til AC Milan. Han var verdens beste midtstopper, og er det fortsatt når han møter opp uthvilt før kamp.

Totti er jeg mer usikker på, men hvis Lippi vil ha han så er det greit. Det viktigste er at landet stiller opp med sine beste tilgjengelige spillere. Det andre er underordnet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Feil å si at disse to ville styrket enhver trop mr Farschian. Begge er over toppen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det kan jo i og for seg være en diskusjon på siden, hvilke tropper hadde de ikke kommet med i?

Aslân

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Selfølgelig. Trnger ikke bregrunnes engang!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Drit i Totti, burde helt klart heller ta med Balotelli!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes Totti får litt hard medfart her. Når han la opp var dette et halvt år etter han fikk leggen til å se ut som en V.. Utrolig at han klarte å kjempe seg tilbake både til VM 2006 og det han også gjør for Roma.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Et Italia-lag i VM uten Totti og Nesta er bare rart. Nesta var verdens beste midtstopper, som er helt latterlig undervurdert. Med dét, mener jeg at han ikke har fått på langt nær så mye skryt som han fortjener. Til tross for hans evige ryggproblemer, ser han ut til å ha kommet godt i gang igjen. En selvfølge i det italienske landslaget. Nesta SKAL spille.

Man kan si mye om Totti. Han er ikke så godt likt, hvert fall ikke av dere som holder med engelske lag. Sånn er det. Dere som holder med lag i PL, hater Serie A og henger dere opp i alle småting. Ja, jeg drar alle over én kam, men jeg begynner bare å bli så lei idiotiske kommentarer om “hårband og smykker”. Selv om Serie A ligger med brukket rygg etter kampfiksingskandalen, betyr ikke det at kvaliteten på fotballen er noe dårligere. Spillere som Totti er et eksempel på dette. Han kan for eksempel storspille i fem kamper på rad, bli skadet, og storspille igjen etter skaden. Han er og blir stor, om han spytter på Poulsen, filmer, eller hva verre er. Totti er en uforutsigbar, offensiv midtbanespiller, som ethvert lag trenger.

Litt oppgitt i mitt resonnement, og det beklager jeg. Jeg er bare fan av disse guttene til tross for at jeg er en “Interista”. Begge begynner å trekke på årene og får sannsynligvis sitt siste VM om de blir tatt ut i troppen. De fortjener plassen begge to. Hvert fall Nesta, som skadet seg i gruppespillet i VM 2006. Ja, Aslân; få disse mennene til Sør-Afrika.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Toskete å si, hvis de vil ha de med så må de selvfølgelig få lov til å si ja.

Det hadde vært annerledes hvis det var disse to som hadde mast seg inn på landslaget, men nå er det vel heller slik at en hel nasjon skriker etter at de skal være med. Ser ikke problemet…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Aslân, jeg har lest alle innleggene dine og jeg har ikke noe annet å si enn at du burde slutte å kommentere ting om fotballens verden! Alt det du kommer med er enten bare ting alle vet fra før av eller meninger du ikke har noe peil på! Hold deg laangt borte fra å kommenere fotball saker igjen, er du snill.
Om saken har jeg bare å si at, hvis Netsa og Totti sier de vil være med så må de selvfølgelig få være med HVIS de er god enok til å kvalifisere seg å innta plassene. Nesta ser jeg som en must for Italia bak der med Chiellini, så hvis Lippe synes det der og må han jo burke det beste mannskapet han har til VM, det sier seg selv.
Totti tror jeg kommer til å være mer på benken, men han er jo alltid kjekk å ha med, medtanke på erfaringen hans og hvor viktig han kan være som en super-sub. Han kan sikkert spille på A-laget og, men det får vel formen og kondisen hans bestemme.

Takk for meg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

NESTA skal MED. Punktum.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00