av Aslân Farshchian | november 30, 2009  

Feige lag

Panathinaikos-bannerne sto i fyr og Olympiakos-sangene runget over Karaiskakis. Forventningene var store og gresk fotballs erkerivaler skuffet ikke. Treogtredve tusen hjemmefans. Null bortefans. Slik er reglene i Hellas nå, etter gjentatte stygge hendelser.

Det blir en helt spesiell stemning av slikt. En unison støtte til det ene laget, en vegg av piping, flammer og skjellsord møter det andre.

Allerede to timer før kampstart var den røde gjengen i gang og fikk lønn for strevet. To mål av Konstantinos Mitroglou sørget for at Olympiakos igjen er serieleder – nå ett poeng foran nettopp Panathinaikos. Seieren var et viktig steg mot lagets 13.seriegull på 14 år.

Spesielt god fotball var det ikke. Mitroglous mål helt på tampen av førsteomgangen sørget for et fullstendig røyklagt straffefelt etter hjemmefansen jubelutbrudd, og det var også de første 45 minuttenes eneste sportslige høydepunkt. Slik så feiringen ut fra pressetribunen:

Andreomgangen var bedre, men for min del druknet spillet helt i atmosfæren og opplevelsen.

I løpet av den første halvtimen var det 30 meter høye sikkerhetsnettet mellom fansen og bortekeeperen revet ned av gale fans. Det ga fritt sikte mot straffefeltet, og det haglet tidvis med bengalske lys og kinaputter. Den ene landet så nære Alexander Tzorvas at målvakten mistet hørselen et lite minutt.

Når man er på slike kamper er det en del av deg som ikke liker det, fordi ingen vil jo at spillere skal bli skadet. Men samtidig er det noe unektelig fascinerende over tusenvis av ekstatiske fans som ikke har annet for øye enn å skremme vettet av det andre laget og heie på sitt eget – med alle tilgjengelige midler.

En ting er i alle fall sikkert: Det er noe ganske annet enn det man er vant til hjemme i Norge, hvor det det blir bot for et banner med påskriften «Vi drar hjem 19:45».

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Roooz fanela i prwti sou fazelaa, kokkina forane aytoi pou se gamane.

Olympiakooos :D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva syns du om at på det 1.Målet til Olympiakos så skulle Panathinaikos hatt en stor mulighet som dem ble avblåst for offside, som Olympiakos tok frisparket og scoret på det.. Helt klart at Cisse var onside..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kanskje ikke veldig “norsk” på tribunen, men Olympiakos’ dominans på banen i dette tiåret gir jo unektelig et kaldt gufs fra 90-tallets norske fotball. Klarer Panathinaikos å snu dette i år? Eller har det blitt en selvforsterkende effekt at det bare skal bli nesten for de i hver sesong?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tzortz: Det så helt klart ut som offside, så Olympiakos var heldige der. Men samtidig, jeg må si PAO var skuffende i går. Olympiakos var ikke spesielt gode, og her hadde de sjansene til å dra ifra, men bortsett fra midten av førsteomgang var det ikke mye å skryte av.

Eirik: Som nevnt over, Panathinaikos hadde en ypperlig mulighet til å dra ifra her, men tok den ikke. Mulig ikke Leto orket hele kampen i går, men jeg synes det var rart de beholdt en såpass god spiller på benken til det sto 2-0. Samme gjelder Ninis. Nå tror jeg Olympiakos vinner igjen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kudos for et bra innlegg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gavri munja, gavri munja, gamo to vromo pirea,
ke tin epta, ke tin okto, gamo ton olympiako…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis du skal fokuserer på hooligans så fokuser heller West Ham og Millwall oppgjørene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00