av Aslân Farshchian | september 6, 2009  

Hvordan sparker man Gud?

Etter 1-3 hjemme mot Brasil, kommer de blasfemiske spørsmålene om Maradonas fremtid som landslagssjef.

For det kan ikke kalles noe annet enn blasfemi å vurdere Maradona som utilstrekkelig i noe som har med fotball og gjøre. I alle fall i Argentina, hvor han er hakket under den almektige på rangstigen. Men etter det pinlige hjemmetapet for erkerival Brasil må de dobbelte verdensmestrene nå faktisk kjempe for å komme med i Sør-Afrika. Argentina har fortsatt den fjerde og siste plassen som gir direkte kvalifisering, men bare to poeng bak lurer Colombia og Ecuador. Bare én gang tidligere har de blåhvite ikke kvalifisert seg til VM (1970, laget trakk seg også fra tre av de fire første mesterskapene) og hvis den nasjonale katastrofen skulle bli et faktum i løpet av høsten, spørs det om selv det å være Gud er nok til å unngå sparken.

Apropos Maradona. De fleste har sikkert sett hans eventyrlige raid mot England i 1986-VM. Vel, i går fikk skottene sin versjon. James McFadden (heretter Mcadonna?) driblet seg forbi det som var av makedonske forsvarere og satte inn 2-0.

Helgens mest spektakulære kamp var imidlertid Georgia-Italia. Den mest italienske georgieren i alle fall jeg vet om, Kaka Kaladze, scoret utrolig nok to selvmål i en kamp Italia vant 2-0. Regner med 31-åringen ikke akkurat gleder seg til å møte på Milan-trening til uken. Med seieren er Italia fortsatt på topp i gruppe 5, ett poeng foran Irland. Irene slo for øvrig Kypros 2-1 borte og heldig som jeg var så viste de den godbiten på sportspuben her nede i Aten. Det ble med en halvtime.

Ellers? Marek Sapara fikk et kvarter da sensasjonslaget Slovakia spilte 2-2 mot tidligere siamesisk tvilling, og nå storebror, Tsjekkia. 16 poeng på 7 kamper gjør at slovakerne topper gruppe 3 foran Nord-Irland. Merk at gruppe 3 er den vi nordmenn må holde et ekstra øye med i høst. Med maks flaks KAN Norge snike seg forbi en toer i den gruppen og dermed få en playoffplass.

Aftonbladets Simon Bank vil gjøre Ferenc Puskas stadion til Sveriges nye hjemmearena, noe som kanskje ikke er så dumt med tanke på at vår nabo igjen vant da de måtte i Budapest. Matchcvinner? Hint: Navnet begynner på Z.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

hvor kommer du fra aslan ??

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tull!! Å tenke å sparke Maradona nå er tull. Han har tre kamper igjen og god tid til å snu dette. Hvor mange tilfeller har vi ikke av topplag som så vidt karrer seg videre og til slutt vinner hele greia. Derimot, hvis Argentina ikke når vm er det nok greit å sparke han, men han fortjener denne muligheten og muligheten til å vinne et vm igjen etter at Fifa ødala livet hans i 1994.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg lurer også litt på hvor røttene dine er i fra Aslân, spesielt grunnet det flotte etternavnet ditt. Det lyder litt armensk…?

Ellers lurer jeg på hvorfor du plutselig er i hellas?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Anonym: Ja, han kommer nok til å få fullføre kvaliken, men jeg tror ingen i Argentina er spesielt fornøyde med å måtte kjempe for å kvalifisere seg til VM. Spørs om han ikke er best med ball.

Bears/anonym: Jeg har iransk far, derav navnet :) Oppvokst i Norge.
Og jeg er i Hellas et halvt år for å oppleve noe annet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00