av Aslân Farshchian | august 24, 2009  

Erobrer Europa

Her er en veldig (kuriøs) god grunn til at Erik Huseklepp bør dra til Spania.

Mens vi er ille ute i VM-kvaliken og norske lag ryker ut av Europa på løpende bånd, ”koloniserer” norske spillere de store ligaene. Hvem som da skal få skylda/æren (alt ettersom hva man mener er det mest unormale) skal jeg ikke debattere særlig her, men fakta er at Norge nå har spillere i så godt som alle store europeiske ligaer.

Hovedkollonien er selvsagt i England, med Brede Hangeland, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise i Fulham, John Carew i Aston Villa og nyopprykkede Burnley har Christian Kalvenes.

I Italia spiller John Arne Riise jevnlig for Roma, mens vi har hele fire spillere i Frankrike: Thorstein Helstad og Fredrk Strømstad i Le Mans, Daniel Braaten i Toulouse og Alexander Tettey forbereder seg nå på sin nye karriere i Rennes.

I Nederland er vi godt forspent med Trond Sollied på trenerbenken og Christian Grindheim og Tarik Elyonoussi på banen i Heerenveen og Pa-Modou Kah i Roda.

Håvard Nordtveits utlån fra Arsenal til Nürnberg gjør at vi faktisk er med i Bundesliga denne høsten. Hadde Jørn Andersen og spillergruppa i Mainz gått litt bedre overens, hadde vi hatt en trener i Tyskland også.

Og så var det Spania. Erik Huseklepp linkes både til England (nå sist Everton) og til La Liga. Sevilla skal være mest aktuelt. Det er bare å krysse fingrene for at det ender med det siste, for kuriosaens skyld i alle fall.

PS: Jeg holdt på å glemme Branimir Poljac, som signerte for Konyaspor i den tyrkiske toppserien etter å Moss på norsk nivå to ikke ville beholde ham. I anledning Tyrkia kan jeg by på denne ivrige supporteren. Rambo Okan er en velkjent Fenerbache-supporter, som her viser sin forkjærlighet for Emre – og da særlig det venstre låret.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tja nå glemte du også at Jonas Faraasen Olsen gikk fra Kvik Halden FK til Maastrich (vet ikke hvordan det skrives).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00