av Aslân Farshchian | juli 31, 2009  

Gull mot betaling?

Manchester City har snart kjøpt opp det som er av tilgjengelige stjernespillere. Holder det til seriegull?

Seks veletablerte Premier League-spillere er hentet inn så langt i sommer, og lite tyder på Manchester Citys handletur er over. Med folk som Tevez, Adebayor og Barry på plass, begyner Mark Hughes’ lag å ligne på noe som virkelig kan utfordre de fire store (eller rettere sagt de tre store, hva driver egentlig Arsenal med?).

City har nå så mange gode spillere at det er vanskelig å si nøyaktig hvordan de kommer til å spille, men kanskje noe sånt?

Shay Given

Micah Richards - Kolo Touré - Richard Dunne - Wayne Bridge

Shaun Wright-Phillips - Garreth Barry - Stephen Ireland - Robinho

Carlos Tevez - Emmanuel Adebayor

Benk: Kompany, Petrov, Ben Haim, Santa Cruz, Bellamy, De Jong, Zabaleta, Michael Johnson ++++

Da begynner vi å snakke om et potensielt gullag. Og som sagt, det er gode sjanser for at handleturen ikke er over. Selv om Touré er på plass, er fortsatt Chelsea-kaptein John Terry ønsket i Manchester. Terry har nå selv sagt at overgang ikke kommer på tale, men hvor mange fotballspillere har ikke servert den for så å bytte klubb helgen etter? Fotballmagasinet Talksport prøvde å få Terry ut på glattisen her forleden:

Terry eller ikke, jeg tror City kan være med og kjempe om gullet i år, særlig på grunn av bredden i laget.

En helt annen ting: Mark Viduka. Den gamle storscoreren hadde kontrakt med Newcastle ut sesongen, og er nå på jakt etter en ny klubb for å være klar til neste sommers VM i Sør-Afrika. Australieren er blant annet blitt linket til gresk fotball og det blir spennende å se hvor han ender opp.

Sånn, da har jeg gitt meg selv god nok grunn til å linke til denne:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Har bestandig vært Liverpool for meg, siden Daglish, Rush herjet. Omstendig oppbygning, for så å gi gass. Ble lurt opp i Aesenal en gang, men Liverpool det var saker det. I det laget finner man virkelige storheter. Vinner ikke med bestandig, men en outsider. Skal følge dem tett. Mange fra Rosenborg, som har havnet Der også. Hadde alt av fotballkort den gangen, men så begynte disse klistermerkene å komme. Fylte en bok, med dette. Men kort var best, med all innformasjon en trengte. McDonald i Arsenal var rå også. Ble betatt av Kanonen til Arsenal, men lærte på den blemma. Liverpool. Saker det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Hva driver egentlig Arsenal med?”

Hva har de gjort feil om jeg tørr spørre?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

City tar høyest 4. plass! Adebayor, Cruz, Richards, Dunne, SWP, Barry er middels gode “stjerner” mens kun Robinho og Tevez er stjerner i minne øyne. Se på Chelsea; Essien, Lampard, Terry, Ashley COle, Dider Drogba, Anelka, Malouda, Ballack etc etc Om city kommer foran Chelsea så skal jeg spise skoen din! Dessuten trenger spillerne tid for å bli et lag.. det skjer ikke over natten!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg syns du snakker tull ken det er min mening får arsenal vil alltid være en av di 4 store

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

dummeste jeg har hørt aslan trodde faktisk man måtte ha litt piling jeg før man fikk betalt for og skrive her på vg! city kan vinne a du city er heødog hvis de løarer 4 og er det fordi arsenal er dårlige isåfall. skulle tro du visste at et fotballag er mer enn bare 3 stjerner som aldri har spillt sammen før!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Halvard: Mye nostalgi der! Spennende å se om Rafa finner de siste bitene som skal til for at laget holder seg på toppnivå en hel sesong.

Anonym: Fra å gå en hel sesong uten tap (03/04 har Arsenal en bronse fra 2008 som eneste medalje på fire år. Et par av sesongene har avstanden til gullet vært på +/- 20 poeng. Så kan man selvsagt si at klubben satser på unggutter, men da mener jeg man nesten må ta til takke med å være en “litt under toppen”-klubb også. Skal Arsenal klare å beholde alle stjernene de dyrker fram, må de vise at de faktisk har ambisjoner om å vinne noe.
Jeg har stor respekt for ungdomslinja, men det medfører en del konsekvenser.

Rune: Husk at de sa det samme om Chelsea, men at det ble seriegull med 12 poengs margin i Mourinhos første sesong (2004/5). Og i motsetning til flere av de spillerne Chelsea hentet da, så har alle på City erfaring fra Premier League. Men ja, litt tid trenger de selvsagt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg trur ikke city har en sjangse hvertfall ikke i år. vis du for eksempel ser på stallen tel manchester united. edwin , neville , rio , vidic , evra , valencia carrick , flecher , anderson nani , park , rooney , berbatov , owen osv. så kan ikke city måle seg med dem. trur ikke di blir blant di fire beste denne sesongen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jonathan: Enig, de bør være blant de fire store (eventuelt fem med Man City nå). Arsenal har preget Premier League hele veien, men akkurat nå synes jeg satser vél mye på ungdommen.

kai: Det blir spennende å se hvordan flere av disse spillerne vil fungere i City. Jeg tror det kan bli bra. Muligheten for gull, som jeg skriver om her, er dog også på bakgrunn av at jeg tror de henter enda flere spillere i løpet av august.

For øvrig ser jeg Adebayor nevnes som en middels PL-spiller. Husk at han ble nummer to på toppscorerlista i 07/08, bare slått av Ronaldos eventyrsesong. Langt skadeavbrekk i fjor.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror ikke City kommer til å kjempe om gullet denne sesongen. De trenger nok litt tid på å “spille seg inn” (Chelsea brukte 2 år på å vinne ligaen etter at Roman kom med pengesekken). Men de kan definitivt blande seg inn blandt de 4 beste.
Blir uansett spennende! gleder meg til ny sesong!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“For øvrig ser jeg Adebayor nevnes som en middels PL-spiller. Husk at han ble nummer to på toppscorerlista i 07/08, bare slått av Ronaldos eventyrsesong”

Det ble han da vitterlig ikke. Torres ble nummer to på lista. De hadde riktignok like mange mål, men Torres hadde færre kamper og gikk derfor foran.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arsenal havnet på 4 plass. Og trenger derfor forsterkninger til et evt. gull i PL. Istede velger de og selge viktige spillere Adebayor og Toure… Tviler på at Arsenal gjør det bra i kommende sesong, satser alt for mye på de unge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det virker som om det eneste kriteriet for å bli vurdert som gullkandidat er at en bruker mest mulig penger på å hente flest mulig spillere helt ukritisk. City oppfører seg på spillermarkedet omtrent som en tiåring ville oppført seg i godtebutikken etter å ha knabbet en tusenlapp fra farens lommebok. Tiåringen ville hatt voldsomme forventninger, men endt med mageknip. På samme måten kan alle spillerkjøpene City gjør bli en forbannelse heller enn en velsignelse. Ved å raske sammen en mengde toppspillere kan du ikke forvente å få et lag som er samspilt fra første stund. Og med en altfor stor overvekt av offensive spillere som skal kjempe om få plasser på laget kan det bli mye frustrasjon i spillergruppen. Uteblir resultatene i starten av sesongen, vil de store forventningene bare forsterke misnøyen, og dette er ikke et problem som kan løses ved å bare handle inn enda flere store navn. Jeg kan derfor ikke si meg enig i din vurdering av City som gullkandidat, og i hvert fall ikke med basis i at de skal hente inn enda flere spillere før transfervinduet stenger.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00