av Aslân Farshchian | juli 22, 2009  

Verdens vanskeligste hjemmebane?

Glem Anfield, glem Nou Camp, glem alle de tyriske heksegrytene. Er det ett sted bortelag vil få en uvant opplevelse, er det på Fornebu.

- Jeg har aldri sett en så stor ballbinge! oppsummerte Tirana-keeper Blendi Nallbani etter treningen på Telenor Arena mandag.

Alt var nytt for Stabæks albanske motstander, og da kampen skulle spilles dagen etter, var det også vannet på banen og ballen gikk enda fortere enn på trening. Tirana var sjanseløse, slapp inn to mål de første 20 minuttene (riktignok på dødball) og tapte til slutt 4-0.

Mange har meninger om “Fornebu-hangaren”. Noen kaller det innegym, jeg har selv snakket med en norsk trener som mener hele arenaen bør jevnes med jorden. Men man kommer ikke utenom at Stabæk, med sin nye hjemmebane, har en av de vanskeligste hjemmebanene i verden.

Viasat-kommentator Roar Stokke kom ikke på noen mer utfordrende bortearena i Europa da jeg snakket med ham på kampen i går, og han har kommentert fra en del byer på kontinentet. Det hjelper også at Stabæk-spillerne er klar over fordelen de har, det gir en ekstra selvtillit.

Ja, visst har Liverpool sitt rungende Anfield-publikum, det er mange som kan bli tatt av nervene i Barcelona eller bli psyket ut tyrkiske fanatikere, men å spille inne på kunstgress – som i tillegg er tørt den ene dagen og bløtt under kamp – byr på helt spesielle utfordringer. Det spørs om ikke Stabæk har den største hjemmefordelen av dem alle.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Er det mulig å få svar på hvilken norsk trener som sier at stadion bør jevnes med jorden? Tør jeg tippe på Kjetil Rekdal?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Ja, visst har Liverpool sitt rungende Anfield-publikum”

Ehm, det har da vi på Telenor Arena også.

http://theballisround.co.uk/2009/07/21/er-indoors/
“The stadium was about a third full, which was disappointing but the noise was incredible. I would say that when (if?) the stadium is ever full the noise would require the fans to wear earplugs.”
Det var kun litt under 5000 der, Stabæk har vel et snitt på like over 9000 så det er bare å tenke seg.

Ellers kan det nevnes at Viasat4 sin innkjøpssjef har uttalt at arenaen bør bli en utstillingshall for Bilia. Ja, det er samme mann som nektet å kjøpe inn Tirana – Stabæk av “økonomiske årsaker”.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

He he. Yep, we love it!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Altså, 9000 er ikke så masse å skryte av vel? Har selv vært på denne arenaen dere snakker så varmt om, og jeg er ikke så imponert. Syntes det er mer ødeleggende for norsk fotball at et lag skal kunne avgjøre kamper pga. dem møter lag som ikke er vant til / har en spillergruppe som ikke ervant til underlaget, og klarer å tilpasse spillet sitt til denne arenaen.

Dette blir etter min mening feil! La fotballkamper bli avgjort slik dem ble avgjort før.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er en flerbrukshall, og det var det eneste alternativet Stabæk hadde for å i det hele tatt kunne bygge seg nytt stadion. Få det inn i pappen da alle dere som ikke skjønner hvorfor “man kan være så dumme”.

Det var ikke plast eller tak som avgjorde noe som helst i kampen mot FCK, ei heller spillere som ikke er vant med kunstgress. Det var to faktorer som avgjorde; ineffektivitet og god gammeldags uthaling av tiden og en gjeng dansker som knapt beveget seg mot motstandernes mål.

Når UEFA godkjenner arenaen til alt sier det sitt. Slutt å gnål om dette og lær dere å leve med det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00