av Aslân Farshchian | juni 27, 2009  

It don’t matter if you’re black or white

Det blir litt av en dag for Pearce-brødrene mandag. Stuart kan lede England til seier i U21-EM, Dennis vil helst sende halve laget langt bort fra de britiske øyer.

Englands U21-sjef, Stuart Pearce, sammen med spissen Frazier Campbell.

Som leder for et multikulturelt landslag og høyt rangert medlem av nasjonalistpartiet BNP, representerer Stuart og Dennis Pearce to ytterpunkter.

British National Party er kjent for å ha ekstreme holdninger hva gjelder innvandring. Grunnlegger John Tyndall har selv uttalt at Hitlers Mein Kampf er hans bibel. Det er som representant fra dette partiet Dennis Pearce stilte til valg i Europaparlamentet tidligere i sommer.

- Min brors politiske synspunkter er hans egne, og reflekterer på ingen måte mitt syn, uttalte Stuart Pearce da brorens kandidatur for London ble kjent.

For mens Dennis fronter BNP, leder Stuart et engelsk U21-landslag som ikke ville vært i EM-finale mot Tyskland hadde det ikke vært for tre fargede angripere og et forsvar blant annet bestående av Micah Richards, Kieran Gibbs og Nedum Onuoha (scoret i semifinalen mot Sverige).

De fleste landslag i Europa har nå “nye landsmenn” på banen. I Norge og Sverige er John Carew og Zlatan Ibrahimovic de to viktigste spillerne. Frankrike har flere fargede enn hvite spillere. Til og med konservative Spania har Brasil-fødte Marcos Senna som en viktig brikke på midtbanen, mens Mario Ballotelli (ghanesisk opphav) tippes å bli den nye store fra enda mer konservative Italia.

Englands motstander i U21-EM, Tyskland, får stadig flere minoritetsinnslag. Av de 11 som startet i 1-0-seieren over Spania i semifinalen, hadde sju av dem røtter utenfor de tyske grensene.

Det er bare å sitere avdøde Michael Jackson. Og håpe på en knallgod kamp.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hva er ditt poeng? Pisspreik fra ende til annen, det er du som ser svart og hvit. John Carew`s mor er norsk faren er gambisk, er ikke han like hvit som han er svart da? Går du inn å ser på hudfargen til alle for å få frem hvem som er etniske nok for sitt eget landslag og hvor langt tilbake i tiden går du? Om du stiller deg slik så kan du jo nevne at alle på Brasil er “nye landsmenn” med tanke på at de ikke er indianere alle sammen. Og hvorfor tar du opp politikk her med et parti som fikk 0,7 % forrige valg i Storbrittania, neste gang du snakker om norsk fotball blir vel både Vigrid og andre små dritt/partier/grupperinger nevnt i din blogg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes det var et fornuftig innlegg, jeg. Du ( Marius ) tar jo helt av x).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha, Marius. Er da bare betraktninger av noe som er litt intressant. Selv synes jeg det var et godt innlegg, da fikk jeg noe å diskutere med gutta i lunsjen.

:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00