av Aslân Farshchian | juni 23, 2009  

Ice ice baby

Noen ganger er fotball en nytelse å se på. De utsøkte pasningene, skuddene i krysset, feberredningene og taklingene som er så harde at du må skru ned bassen.

Men av og til – og det til tross for at Brasil spiller mot Italia på gresset – er den største underholdningen på tribunen.

PS: Nå er ikke jeg noen racer i tysk, men jeg det virker som kommentatoren ignorerer det hele og fortsetter med det han holdt på å prate om. Fantastisk!

Vi må snakke litt fotball også. I kveld kan Sverige ta seg videre  til semifinalen i U21-EM på hjemmebane. Uavgjort mot Serbia skal holde, og med Lyns Johan Dahlin og Rosenborgs Mikael Lustig på laget, får vi krysse fingrene for vår blågule nabo.

Men Serbia er ingen lett motstander. Laget mangler landets kanskje beste unge spiller, Zdravko Kuzmanovic, mangler fordi han spilte VM-kvalik med A-landslaget i stedet. Likevel er det nok av talent i troppen.

For nordmenn er kanskje Zoran Tosic mest kjent. Kantspilleren ble kjøpt til Manchester United, sammen med sin yngre lagkamerat fra Partizan, Adem Laijic, for drøyt 150 millioner kroner totalt i januar. Med salget av Cristiano Ronaldo kan det åpne for mer spilletid på Old Trafford for Tosic, som har et utsøkt venstrebein.

Minst like spennende er spissen Miralem Sulejmani, som Ajax hentet fra Heerenveen for snaut 150 millioner kroner sist sommer – ny nederlandsk overgangsrekord. Men til tross for to så lovende offensive krefter, har serbierne slitt med å score mål i turneringen. Både mot Italia og Hviterussland ble det 0-0.

Det holder ikke mot Sverige i kveld, i en kamp som nok blir ekstra spesiell fot kaptein Milan Smiljanic. Midtbanespilleren er nemlig født i Sverige, men er serbisk statsborger.

Vinneren av gruppen møter Tyskland i semifinalen. For nummer to venter England.

PS: Kampene spilles klokken 20.45. Serbia-Sverige går på svensk TV4, Italia-kampen er jeg mer usikker på hvor man kan få sett fra Norge. Kom gjerne med tips om dere har.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00