av Aslân Farshchian | juni 21, 2009  

Michael Owen – ren, frisk og kjekk

Det er ikke bare bare å selge en gammel toppscorer.

AFP

Michael Owen vil vise verden hva han kan. FOTO: AFP

Selv om Real Madrid bruker euro som aldri før, er internasjonal fotball preget av pengeproblemer. Det er i dette markedet Michael Owen skal ut og lete etter ny klubb nå som Newcastle har rykket ned. Måten det blir gjort på, er dagens store høydepunkt.

En 32-siders brosjyre skal være sendt ut til alle klubbene i Premier League, og er også tilgjengelig på spansk og engelsk. Den inneholder alt om Michael Owens fortreffelighet, både privat (han er ren, frisk, karismatisk og god til å snakke for seg) og på banen.

“I disse tøffe, økonomiske tider kan Michael Owen være sommerens beste signering ettersom Newcastle rykket ned fra Premier League. (…) Han er ultraproff, aldri sen til trening, en tydelig skikkelse i garderoben, godt likt av medspillere og virkelig en ambassadør for fotballen” står det i oppsummeringen av brosjyren, som er sendt ut av Wasserman media group for å promotere Owen foran sommerens overgangsvindu.

Wasserman tar også et oppgjør med det de mener er oppspinn fra tabloidavisenes side, deriblant at han er blitt tregere, er mye skadet og at han flyr i helikopter fra stallen sin til Newcastle foran hver trening.

“Han har investert i et helikopterselskap og en av fordelene er at dersom han har en fridag, kan han fly til sitt andre familiehjem i Flintshire.”

Mottakerklubbene får også vite at Michael Owen er Englands nest best kjente fotballspiller etter David Beckahm, og at bare en periode med lite spilletid i Real Madrid og to år med skader i Newcastle hindrer ham fra å bli nevnt i samme åndedrag som Fernando Torres og Cristiano Ronaldo.

Jeg håper noen får ham tilbake i godt, gammelt slag, for jeg vil gjerne se flere slike:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Som Liverpoolfan håper jeg på det samme som deg. Det hadde vært utrolig gøy å se han tilbake i godt gammelt slag. Likevel har han vel kanskje vist de siste årene at akkurat dét virker langt unna. Men for hans egen del, og for oss som liker slike mål som det mot Argentina, får vi håpe han finner tilbake til det han en gang var.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det faktum av Owen ikke lenger er noe yndet kjøpsobjekt har han seg selv å takke for. Og det at Owen faktisk har blitt nødt til å sende ut en info brosjyre virker jo nå som ren desperasjon. Faktum er at ingen klubber er interessert å matche hans lønnskrav etter alle skadeproblemene samt en ufattelig tam sesongavslutning for Newcastle. Michael Owen har sikkert fortsatt talenter, men for meg som Newcastle supporter virket det helt som – uansett hvor profesjonell han måtte være – hadde mistet fighter spiriten helt, og virket ikke som om han hadde vilje til å hjelpe Newcastle med å unngå nedrykket. Ikke akkurat noen god måte å presentere seg selv som salgsobjekt på. I mine øyne så skylder Owen – på tross av alle problemer med ledelsen av klubben og ustabiliteten – å hjelpe Newcastle tilbake i Premier League. På denne måten kan han også vise seg som den spilleren han er, og jeg vil gladelig si at han fortjener å gå til en bedre klubb dersom han hadde vist seg fra sin beste side. Men det er jo klart at for en primadonna som Owen så er det utenkelig å ydmyke seg selv med et år i Championship. Dessverre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00