av Aslân Farshchian | juni 20, 2009  

Fy farao

I løpet av en måned har Egypt spilt 1-1 mot Zambia, tapt 3-1 for Algerie, slått verdensmester Italia 1-0 og var videodømming-diskusjon unna poeng mot Brasil. Faraoene er ikke akkurat lette å bli klok på.

For dem som så Afrikamesterskapet i fjor, kommer det ikke som noen overraskelse at Egypt kan spille god fotball. I et mesterskap hvor Elfenbenskysten hadde det soleklart beste laget på papiret, imponerte Egypt voldsomt og banket Didier Drogba og gjengen hele 4-1 i semifinalen før Mohamed Aboutrika (en herlig spiller) sørget for 1-0 over Kamerun i finalen. Her er en annen Aboutrika-spesial:

På et kontinent preget av offensive spillere (for å illustrere: Afrikamesterskapets all star-lag ble satt opp i en 3-5-2-formasjon, to av “forsvarerne” var midtbanespillerne Mikael Essien og Geremi…), skiller Egypt seg sånn sett ut med solid organisering, hard jobbing og en svært god målvakt i superveteran Essam El-Hadary. Forskjellen på El-Hadary og Elfenbenskysten-duoen Barry og Loboué var enorm. I tillegg har Egypt gode, offensive spillere som nevnte Aboutrika, Amir Zaki (Wigan) og Mohamed Zidan (Dortmund, startet utenlandskarrieren i Danmark)

Noe annet spesielt med Egypt er at så godt som alle spillerne hører til i hjemlandet. Landets mest kjente spiller, Middlesbrough-spissen Mido, er ikke med i troppen til Confederations Cup. Det er heller ikke Amir Zaki. Bare fire av de 23 spillerne hører til i utenlandske klubber (Italia har faktisk flere utenlandsproffer!), hvorav en av dem spiller i De forente arabiske emirater.

Men til tross for flere gode spillere, imponerende resultater i Confederations Cup og at laget har vunnet Afrikamesterskapet de to siste gangene, trøbler Egypt voldsomt i nok en VM-kvalifisering (kampene mot Zambia og Algerie). Det er riktignokfire kamper igjen, men Egypt må begynne å skjerpe seg, aller helst hjemme mot Rwanda 5.juli.

Sist laget var i et VM-sluttspill, var i 1990. 0-0 mot Irland, 1-1 mot Nederland og tap 1-0 for England ble det i en gruppe hvor alle kampene endte 0-0, 1-0 eller 1-1. Det hadde vært spennende å se hvor laget står i dag.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Måtte bare kommentere det, men de spilte 1-1 mot Nederland, 0-0 mot Irland og tapte 1-0 for England i siste og avgjørende kamp i 1990. Husker de bet godt fra seg den gangen og synes i likhet med deg at det er rart de ikke har klart å kvalifisere seg siden, med tanke på at de har vært Afrika sitt klart beste landslag de seneste årene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, selvsagt. 1-1 mot Nederland også. Godt sett.
Merkelig lag, Egypt. Hadde vært moro om de hadde kommet til et mesterskap igjen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fy FIFA :)
Egypt spiller bra fotball,de har slått Italia(Verdensmestere),og spilte en veldig god kamp mot Brasil..men det som skjedde i den tredje kampen mot USA var ventet,fordi spillerne var meget trøtte(3 kamp på 6 dager)etter slutten av den Egyptiske fotball serien(19 spillere av 23 i landslaget spiller på nasjonal serien),også skadene på laget etter Italia kampen(5 nøkkel-spillere ble skadet i Italia kampen på grunn av en dårlig og diskriminerende Svensk dommer som la Italianere spille voldelig helt fritt uten gule eller røde kort bare for å ikke tape for Egypt!Men Egypterne spilte en bra kamp mot dommeren og Italianere og slå Verdensmestere i en historisk kamp.
Jeg forventer mye av Egypt i fremtiden da blir det mye gøy å se et slikt lag produserer fin fotball.
El Hadary ,Zidan og Abu Terika er Verdensklasse spillere..følg med,da blir det mye underholdning.
Ellers,Vi kan ikke glemme at Egypterne har sørget for at FIFA bestemte å fjerne monitors fjernsyn fra banen og ikke vil tillate at sidedommeren ser på monitor i fremtiden under VM 2010,takket være Egypt.
En ting til i slutten,
Jeg håper at FIFA forandrer tiden på dette mesterskapet i fremtiden,fordi den er meget dum tid..i slutten av sesongen!
Også,det som skjedde til både Egypts og Brasils landslaget med tyveri i hotell der de bor gjør meg tvilsom og lurer på hvorfor FIFA har bestemt å arrangere VM2010 i et land som Sør Afrika der kriminaliteten herjer i en stor grad?
Jeg frykter at det blir skandale om mange lag blir frastjålet fra hotellet uner VM2010!Fy FIFA :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00