av Aslân Farshchian | juni 8, 2009  

Ikke bare vi som sliter

Norge trenger et lite under for å komme til fotball-VM. Men det er andre som har det verre.

Det er lov å håpe på et Drillo-mirakel mot Nederland onsdag og at tre høstseirer skal gi oss andreplass i VM-kvalifiseringsgruppa og en ekstra mulighet i playoff. I forhold til hvordan det står til hos for eksempel svenskene, har Norge faktisk ganske god kontroll.

Reuters

Olof Mellberg fortviler etter Sveriges 1-0-tap for Danmark. Foto: Reuters

Sverige, med en mesterskapshistorie vi ikke er i nærheten av, er skikkelig ille ute etter 0-1 mot Danmark i helgen. Ungarn på andreplass er utrolige sju poeng foran svenskene, selv om våre naboer har én kamp mindre spilt. Og skulle de vinne den, må de fortsatt knive med Portugal om å ta igjen Ungarn. Danmark leder suverent og blir garantert blant de to beste i gruppe 1.

Aporopos Portugal. To poeng hjemme mot Danmark, Sverige og Albania (!) er latterlig svakt. 0-0 mot sistnevnte er en av kvalikens store bomber. Kaptein Cristiano Ronaldo har en tøff jobb foran seg, men siden laget møter Ungarn både hjemme og borte i høst, kan de fortsatt ta igjen forspranget på fire poeng og kapre en andreplass.

Tyrkia imponerte voldsomt med semifinale i EM sist sommer, og det må kunne kalles oppsiktsvekkende at de ligger fire poeng bak Bosnias andreplass i gruppe 5. Bare 6-5 i målforskjell er langt fra imponerende, særlig siden laget har møtt svak motstand som Estland og Armenia. Spania har vunnet alle sine seks kamper, og fortsetter den gode formen fra i sommer. Her ligger også det som taler for Tyrkisk andreplass: De har allerede møtt Spania to ganger.

Ciprian Maricas scoring borte mot Litauen i helga var helt avgjørende for at Romania skal ha noe som helst å kjempe for i gruppe 7. Serbia har 15 poeng på seks kamper og drar ifra. Frankrike står på 10, med én kamp mindre spilt. Mye skal skje om noen tar dem igjen, men Romania bør i alle fall karre seg forbi Østerrike og lørdagens motstander og opp på en tredjeplass. Om ikke annet for å vise at de sterke uavgjortresultatene mot Frankrike og Italia i EM ikke bare var tilfeldig.

Men alt dette blekner likevel mot Tsjekkia. Snakk om krise! Tsjekkia har bare åtte poeng på seks kamper, men det er så absolutt mulig å ta igjen Nord Irland, som ligger på andreplass med 13 poeng på sju kamper (Slovakia leder med 15 på seks) i gruppe 3. De interne problemene er det imidlertid verre med. Etter hjemmetapet mot Slovakia i april, gikk flere av spillerne på bar for å slukke sorgene, angivelig sammen med prostituerte. Det førte til at trener Petr Rada fikk sparken og seks spillere ble utestengt på ubestemt tid. En av dem, kaptein Tomas Ujfalusi, valgte å trekke seg fra landslaget for godt fordi han følte manglende støtte fra fotballforbundet.

Så mens vi sørger over 0-0 mot Makedonia og gruer oss til slakt i Rotterdam, går det an å tenke at alt kanskje ikke er så ille likevel?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nå kan det jo vise seg at Ronaldo er ute med lyskeskade, får se hvordan det går med Portugal uten sin kanskje beste spiller..

(sjekk også ut http://www.torgersenfotball.vgb.no)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00