av Aslân Farshchian | juni 3, 2009  

Fremtidens fotballstjerner

U21-EM i Sverige har alt som skal til for å bli et av sommerens store høydepunkter.

Fremtiden tilhører Theo Walcott, Bojan og Mario Balotelli. Om to uker er de, sammen med resten av det ypperste Europa har å by på av fotballtalenter, samlet i Sverige for å spille U21-EM. Allerede for en måned siden ble det meldt om 100.000 solgte billetter. Hvis du ikke er en stor musikkelsker, men likevel kan tenke deg en festival i sommer: Ta turen over grensa, for dette kan bli moro! Bare se bildene fra 2007-finalen, da Nederland (med blant andre Liverpools Ryan Babel på laget) slo Serbia 4-1:

Italia kommer til mesterskapet med en fantastisk spisskvartett. Mario Balotelli er den aller mest spennende. Den Ghana-fødte Inter-spilleren er blitt kritisert for å slurve med treningsarbeidet og har kommet for sent til landslagssamlinger, men er så god at han alltid får nye sjanser. Og han er ikke bare råsterk, han er også fantastisk på frispark:


Selv om Bayern-talentet Toni Kroos overraskende ikke er med i den tyske troppen, er Marki Marin en å glede seg til. Han gjorde sin A-landslagsdebut i fjor, og scoret sitt første mål i kamp nummer to:

Det engelske laget består av flere velkjente spillere for anglofile nordmenn. Manchester City-duoen Joe Hart og Micah Richards har kontroll bak. Carew-lagkamerat i Aston Villa, James Milner, er den spilleren som har flest kamper gjennom tidene på det engelske U21-landslaget, og gir tyngde og rutine til midtbanen. På topp herjer Carew-kollega Gabriel Agbonlahor og Arsenals Theo Walcott.

Spania kunne stilt med et helt utrolig lag, om det ikke hadde vært for at det er kvalikkamper samtidig. Med Gerard Piqué, Sergio Ramos, Sergi Busquets, Cesc Fàbregas, David Silva og Juan Mata på laget, hadde mannskapet vært helt makeløst. Men med Sergio Asenjo, Diego Capel og ikke minst Bojan, blir det garantert et slagkraftig lag uansett. Noen som klarer å kopiere det Bojan gjør her? Selv Ronaldinho gnir seg i øynene:

2007-finalist Serbia har kanskje ikke like kjente navn, men se opp for Ajax-spissen Miralem Sulejmani, kjøpt fra Heerenveen for nesten 150 millioner kroner! Også Manchester Uniteds januarkjøp Zoran Tosic er med i troppen.

Finland imponerte voldsomt ved å i det hele tatt kvalifisere seg som ett av sju lag. Dynamo Kiev-spiller Roman Eremenko har valgt å stå over turneringen etter en lang sesong (han og broreren Alexei jr spilte ungdomsfotball i Tromsø på slutten av 90-tallet, mens pappa Alexei sr spilte for A-laget). Det blir spennende å se hvordan finnene vil klare seg i gruppe med Spania, Tyskland og England.

Vertsnasjonen får en langt lettere vei videre, i gruppe med Hviterussland, Italia og Serbia. Lyn-keeper Johan Dahlin og RBK-back Mikael Lustig er i den svenske troppen, men den største stjernen er Groningens Marcus Berg – nummer tre på toppscorerlisten i Nederland denne sesongen. Sverige har slitt med etterveksten, og trenger unge spillere som tar steget opp på A-lagsnivå.

Hvilken spiller gleder du deg mest til å se i U21-EM?

PS: Selv om det heter U21-EM, kan spillere født etter 1. januar 1986 være med. Dette på grunn av at mesterskapet arrangeres annenhvert år og spillere født i 86 var med på de første kvalikkampene på slutten av 2007.

PS 2: Artig trivia: Kampene spilles i Malmö, Halmstad, Göteborg og Helsingborg. Borås skulle egentlig være en av kampbyene, men på grunn av en krangel med en lokal burgersjappe (!) tok Halmstad over i stedet. Burgerrestauranten «Max», som ligger på stadion i Borås, nektet å holde stengt under mesterskapet, samtidig som reglene til UEFA sier at bare lisensierte sponsorer får drive komersiell drift på området når turneringen spilles. «Swedbank Stadion» i Malmö omtales for øvrig bare som «Malmö New Stadium» under mesterskapet. Money talks, heter det.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Heisann! Virket veldig interessant! Hvilken kanal går det på?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg lurte på det sjøl. Sendte en mail til arrangøren i går for å høre, vil selvsagt poste her når jeg får svar!
Er det forresten noen som har tenkt seg bortover?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Når går dette mesterskapet? Syns du burde tatt med datoer for dette.
Og hva med gruppene etc?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tobbi: Mesterskapet starter 16.juni og finalen spilles mandag 29.
Gruppene er nevnt neders i bloggen. Den ene inneholder Finland, Spania, Tyskland og England. Sverige er i gruppe med Italia, Hviterussland og Serbia.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har tenkt meg over grensa å se et par kamper i Gøteborg. Hvor på internett kan jeg kjøpe billetter? Har vært inne på denne nettsiden (www.u21tickets.com), men man må visst være svensk for å kunne kjøpe. Fikk i alle fall denne meldingen når jeg prøvde å gjennomføre kjøpet: Arrangören har valt att, på Internet, endast ha försäljning till svenska bokare!

Noen forslag?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper på en serbisk seier :) Uansett om Spania, England eller Italia er med, tror jeg Serbia greier å vinne. De har kanskje ikke så kjente navn, men mange A-landslagsspillere valgte heller U-21-landslaget, siden A-laget til Serbia ikke spiller så tøffe kamper i juni!
@Mats
Du må bo i Sverige for å kjøpe billettene over nettet. Ellers kan du gjøre det på telefon: http://images.ticnet.se/U21.htm (nummeret står helt øverst)

Mvh. Kolberg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser ikke ut til at noen viser kampene i Norge. TV4 viser i Sverige, for dem som får inn det.
Jeg vet ikke hva jeg kommer til å få sett, men vil uansett prøve å blogge litt underveis i mesterskapet. Moro hvis folk som ser mange kamper på TV/er der kommer med noen beretninger!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00