av Aslân Farshchian | mai 22, 2009  

Fergusons søte hevn

Sir Alex Ferguson glemmer aldri et nei. Skal vondt blod sende Newcastle ned fra Premier League?

AP

Alan Shearer (t.h.) takket nei til Sir Alex Ferguson i 1996. Det kan få konsekvenser i helgen. FOTO: AP

Premissene er klare foran søndagens avsluttende Premier League-runde. Newcastle ligger under nedrykksstreken og må ha hjelp av enten Chelsea eller Manchester United for å overleve. Selv seier for Alan Shearers menn borte mot Aston Villa holder ikke dersom både Sunderland og Hull skulle slå de to gigantene.

Uavgjort kan holde for Newcastle, dersom United slår Hull. Spørsmålet er hvor interessert Sir Alex Ferguson er i det.

Det virker allerede klart at Manchester United vil hvile nøkkelspillere i serieavslutningen for å være best mulig rustet til Champions League-finalen mot Barcelona onsdag. Det kan slå begge veier. Det blir et på papiret svekket United-laget, som samtidig er fullt av spillere som ønsker å overbevise sjefen foran finalen i Roma. Fergusons tropp er uansett så bred og sterk at samme hvilke 11 som starter er laget i stand til å slå nær sagt hvem som helst i ligaen – særlig ufattelig formsvake Hull.

Men denne kampen handler også om en 13 år gammel feide.

Sommeren 1996 var det én spiller Alex Ferguson ville ha: Alan Shearer. Spissen hadde akkurat blitt toppscorer med fem mål i EM på hjemmebane og var som 25 åring nær toppen av sin karriere.

Shearer valgte å gå til favorittklubben Newcastle, og er trolig den spilleren Ferguson irriterer seg mest over at han ikke fikk. Hvem som til slutt satte ned foten, er det forskjellige historier om. Noen mener Blackburn-eier Jack Walker nektet å selge sin beste spiller til sine bitre fiender, andre mener det var Newcastle-manager Kevin Keegan – Shearers barndomshelt – som var tungen på vektskålen i en overgang som kostet 15 millioner pund og ble den dyreste til da i verden.

Ferguson glemmer uansett aldri et nei, og det ville sikkert ikke vært ham imot om Shearer blir den første som tar Newcastle ned siden opprykket i 1993.

  • Synes du det er riktig av Ferguson å spare spillere i siste serierunde?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Den dagen Ferguson sørger for at United taper med vilje, skal eg gå fra Moskva til Roma. Han kommer til å sørge for at Brown, Rafael, Fletcher, Evans og resten av “reservene” fikser tre poeng til United.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig med Kenneth, Ferguson kommer til å spille reservene, men kommer IKKE til å tape, i alle fall ikke med vilje…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig med Kenneth, Ferguson er en helt og vil ALDRI, under noe forhold føre laget sitt til tap med vilje. Men blir spennende i Roma da;D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ganske merkelig å insuinere at Ferguson kommer til å legge seg med vilje for å få Alan Shearer ned på grunn av en feide (som er ikke-eksisterende) med en manager for et annet lag. Jeg er overhodet ingen Manchester United-fan, men å så tvil om Sir Alex sin profesjonalitet på denne spekulative måten kan jeg ikke kategorisere annet enn at du kanskje ikke burde regnes som en god fotballkjenner, iallfall ikke om “balløya”.

De Ferguson setter inn mot Hull kommer til å prøve så godt de kan, for flere av disse spiller for fremtiden sin på Old Trafford; de må benytte seg av en hver mulighet på dette nivået for å vise at de har noe der å gjøre.

Og ikke glem; dette er Hull. De er – som du skriver – i veldig dårlig form. Og ikke skal kunne slås selv av A-lagets reservelag.

For min egen del må de bare gå ned. De har en utskjelt og smaksløs egotripp av en manager med begrenset talent… gud (liten g med vilje) jeg misliker den mannen…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For det første tror ikke jeg at Manchester United kommer til å gå på banen for å tape. For det andre så er B-laget til United like gode som Hull sine 11 beste. For det tredje så er det Newcastle som har satt seg selv i denne posisjonen. Uansett hva som skjer i siste serierunde så vil et evt nedrykk være fullt fortjent. En tabell lyver aldri. Ender du under streken etter 38 serierunder er du rett og slett for dårlig. Og i år kan det se ut som om Newcastle har vært for dårlig. Søndag blir en forferdelig dag, men håper at spillerne i de svarte og hvite stripene tar et skikkelig tak i løpet av sesongen. Ingen ting er umulig. Og Villa har ikke akkurat vært overbevisende de siste kampene de heller.

http://fotballblogg.net/siste-runde/

Hans

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Syns det er rimelig søkt å skrive at SAF ønsker å sende Newcastle ned i helgen, pga. at Shearer sa nei til han for mange år tilbake! Det har ingenting å si, SAF er en vinner – det vil han alltid være – og han bryr seg ikke om hvem som står på andre siden eller konsekvensene av resultatet i kampen. Det eneste som gjelder er 3 poeng! Og det kommer United, enten det er B eller C laget som stiller opp på søndag, til å ta!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Godt å se at folk her ikke tror Ferguson vil tape med vilje. Tviler vel på det selv, men det er umulig å komme utenom teorien. Tror ikke Sir Alex akkurat vil gråte om Newcastle går ned!

Tror vi Fulham beholder 7.plassen forresten?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er klart Fulham beholder 7. plassen og en meget fortjent europacup plass.

Tottenham har Liverpool borte som har spillere som vil bevise at de er gode nok til å beholdes for neste års forsøk på å endelig ta serien.

Fulham er sterke hjemme og spilte jevnt med Everton i bortekampen i år. Selvom Spurs vinner over pool kan vel Fulham også klare plassen med uavgjort.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ferguson kjems aldri te å tap me vilje. de ligg bærre itj i Fergusons eller Uniteds kultur!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

teit å påstå at ferguson kommer til å tape med vilje.. Personlig er jeg fornøyd med at han kjører med en del ivrige reservespillere, tror de kan bli mer slagkraftige enn a lags spillere som bare tenker på champa finalen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00