av Aslân Farshchian | mai 20, 2009  

VIF best uten Daniel?

Daniel Fredheim Holm er en type fotballspiller Norge trenger. Men gjør Vålerenga det?
Bjørn S. Delebekk

Daniel Fredheim Holm er utvilsomt en god fotballspiller, men er det plass til ham på Vålerenga-laget? FOTO: Bjørn S. Delebekk

I går ble Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm operert, og må belage seg på en periode på sidelinjen. Synd for Daniel selv, så klart, og det er bare å ønske god bedring.

Fredheim Holm har omtrent siden tusenårsskiftet vært omtalt som en av landets mest lovende spillere, en teknisk elegant med “hele verden i sin hånd” – slik Klanen synger. Og under Martin Andersen har han det siste året faktisk vist bedre form enn på lenge – i motsetning til de fleste andre på laget. Daniel Fredheim Holm er et eksempel på det som ofte kalles en unorsk spiller: God teknisk og god én mot én. Norge trenger slike spillere. Spørsmålet er om Vålerenga gjør det.
Én ting er statistikken. Selv i et godt fjorår (beste VIF-spiller på børsen), ble det bare fire mål og én målgivende pasning i løpet av 21 kamper. Siden debuten i 2004 har han spilt 122 kamper og står med fattige 22 mål og 14 målgivende. Spesielt effektiv har han med andre ord ikke vært i den blå drakta. Denne sesongen har han scoret ett mål på sju kamper.

La oss se på Vålerengas midtbane og angrep. I dag ser oppstillingen av de seks lengst fremme omtrent slik ut, i en 4-2-3-1-formasjon.

Hæstad – Andresen

Leigh/Mos – Fredheim Holm – Sæternes/Leigh

Moa

Personlig mener jeg VIF bør spille 4-4-2, med Mohammed Abdellaoue som den ene spissen sammen med en sterk partner. Per i dag kan bare Bengt Sæternes fylle den rollen.

På høyrekanten har Dawda Leigh vært et friskt pust i år, selv om unggutten varierer i prestasjonene. Sentralt later det til at Kristofer Hæstad og spillende manager Martin Andresen har faste plasser. Jeg mener Bojan Zajic spille så fremt han orker. Serberen har en utfordring med å holde hele kamper, men når han er i form er Bojan altfor god til ikke å spille. For å få plass til Fredheim Holm, må man da enten gi opp den ene rene vingen man har (Leigh), eller gjøre noe nytt sentralt (vrake Doffen/Andresen og sette inn Fredheim Holm, eller flytte Zajic inn og Fredheim Holm ut på kant). Jeg mener Leigh vil bli enda mer nyttig med store spillere som Sæternes og Zajic i boksen, og per i dag det også lite trolig at den sentrale duoen splittes.

Med det siste som utgangspunkt, kan jeg tenke meg å se VIF på følgende måte:

Leigh – Hæstad – Andresen – Zajic

Sæternes – Moa

Dette er den samme sekseren som startet mot Fredrikstad, bare at Moa trakk ut til venstre og at Zajic spilte indreløper. Den omgangen alle seks var på banen, var Vålerenga gode og jeg mener de bør fortsette slik.

Det er også med i vurderingen at kapteinens kontrakt går ut etter sesongen og at han selv ønsker seg til en større liga, samtidig som VIF har spennende unggutter som Mohammed Fellah, Mustafa “Mos” Abdellaoue og Harmeet Singh på gang. Selv mener jeg Vålerenga bør slå til om de får et godt bud på Daniel i sommer – og bruke pengene på defensive forsterkninger.

Enig?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

vil allerhelst slippe å se vålerengen, takk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kunne ikke vært mer enig. Noen spillere tar for mye plass. La andre komme til. Samt at DFH virker som aldri skal slå ut i full blomst i VIF, send han til en annen klubb og det vil garantert skje.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har tenkt i de baner selv ja ! At Daniel er den god fotballspiller både taktisk, teknisk og fysisk men at han ikke passer inn i VIF og brukes fordi han “må” brukes på grunn av sine ferdigheter. At en spiller som er mindre målfarlig en enkelte midtstoppere i landet skal ta så stor plass offensivt er for meg merkelig. I fjor scorte han i 3 av 21 kamper, altså hver 7. kamp i snitt så satt han en i nettet. Det er for svakt !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heisann!
Har fått tilbakemeldinger fra folk som ikke får til å kommentere innlegg. Hvis det er flere som sliter med dette, send meg en mail (aslanf@vg.no), så skal jeg ta det opp med IT-avdelingen :)

Kos dere med kveldens runde, folkens. Husk at dere ser alle kampene på vglive.no

Aslân

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hmm … delvis enig i det du skriver.
Poenget er at Fredheim kan ikke den rollen. Han er ikke spiss … Problemet de siste to årene er at selve Martin Andresen tar for mye plass i midtbanen, når han ikke klarer å levere pasninger eller i det minste markere på midtbanen. Den beste kampen Enga spilte i fjor var mot Stabæk hjemme. Gjett hva … Martin var ute den gangen.

Etter min mening bør Martin la seg oppleve benken og teste Fredheim sammen bak Zajic og Doffen i midten.

Moa – Shelton (som kommer tilbake etter lån)
Fredheim (bak de to)

Mos -Hæstad-Fellah (eller Singh)- Zajic (eller Leigh)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Endelig noen som ser problemet. Enig i at Daniel Fredheim Holm er en OK spiller, men jeg synes ærlig talt ikke han er god nok jeg. Og er ikke så sikker på at han lykkes i særlig grad i andre klubber på samme nivået heller. Rart folk som kommenterer på TV (a la Semb osv) fortsetter kamp etter kamp å skryte av DFH etter at han har dratt av en spiller på elegant måte, men hvor blir det av resulatene? Blir jo aldri noe ut av noenting.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg hater å si det, men jeg er delvis enig ja, sånn som det er nå. Daniel er en god spiller, ingen tvil om det, men han har for liten selvtillit og fungerer ikke ordentlig i VIF. Men når det er sagt vil jeg heller ha Daniel utpå der enn doffen. Jeg fatter ikke hvorfor fyren får spille. Så sykt mange feilpasninger at det er helt latterlig. Det har vi ikke råd til.
PS. Jeg tror vi banker Lyn ikveld! :) Det er jaggu på tide og da ser ting riktig så lyst ut for VIF. :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er helt enig i at Bojan må få mere spilletid, litt uenig i hvem som må vike plassen.

Jeg mener Martin Andresen kan ta seg noen kamper på benken å prøve noen andre på indreløpern.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor skal du ha sæternes på laget? Han har dårlig fart, dårlig teknisk og god på hode. Daniel har ok fart, god teknisk og god på hode. Hvorfor kan ikke Vålerenga spille med laget som spilte i Cupfinalen? Fungerte ikke det bra nok?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mener at problemet ikke er at DFH ikke er god nok,men at Andresen r for dårlig. Han burde ikke vært i VIF i det hele tatt!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er vel nesten som å banne i kjærka, men trolig ville ikke Enga blitt et hakk dårligere uten Fredheim Holm. Synd å vente så lenge som vi har gjort på at han skal “blomstre”, kanskje på tide å innse at han ikke ble mer enn et vidunderbarn…?
Tror forøvrig heller ikke at det hadde gjort laget dårligere om også Andresen forsvant.
Drømmer ikke om at vi skal vinne ligaen hvert år, men ønsker intenst å alltid holde seg i toppen og ikke subbe i bånn…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Etter kampen mot Lyn har VIF nå scoret ni mål på tre kamper med nevnte oppstilling (Berre spilte for Moa mot Lyn pga sjukdom).
Er ikke enig i at Daniel som spiller er for dårlig, men er vel mer at det ikke er en rolle til ham på laget – når de jeg mener bør spille (Sæternes, Bojan, Leigh, Moa) er med.

Hva synes forresten folket om Leigh så langt?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Daniel ville ikke spille ving lenger,noe som helt klart var hans beste plassering på banen(ser vi bort fra cupfinalen)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00